Οταν η επιστήμη υπηρετεί την εξουσία

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 18ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2021 15:25

«Η επιστήμη αντί να υπηρετήσει τον ρόλο της, βρέθηκε να εξυπηρετεί την εξουσία γιατί τρέφεται από αυτήν. Έτσι έχασε την αξιοπιστία της και υπηρετώντας την εξουσία έδωσε τροφή στους αρνητές. Με αποτέλεσμα να χαθεί η πίστη εκτός από την επιστήμη και στον ορθολογισμό» τονίστηκε χθες από τους ομιλητές στη συζήτηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, στην Κεντρική πλατεία από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.


Με κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης «η αλληλεγγύη είναι γυναίκα», οι διοργανωτές σημειώνουν πως «απέναντι στους εφιάλτες που δημιουργούν προτάσσουμε την αλληλεγγύη. Στον δικό μας κόσμο, η αλληλεγγύη είναι γυναίκα μόνη, που περιπλανώμενη αναζητά τον τόπο να στεγάσει τα όνειρά της». Υπογραμμίζοντας επίσης ότι «η αλληλεγγύη είναι γυναίκα και θα νικήσει τη βαρβαρότητα της κάθε εξουσίας».
Στο πλαίσιο της χθεσινής πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ διοργανώθηκε συζήτηση με θέμα «Η ασυμβατότητα του σύγχρονου καπιταλισμού με τη ζωή: Από τη θανατοπολιτική της εξουσίας στους συλλογικούς αγώνες για τη ζωή και την ελευθερία».
Το θέμα ανέπτυξαν με ομιλίες τους, ο συντονιστής των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας, Σωτ. Λαϊνάς, ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημ. Μπαμπαλής, η βιολόγος πανεπιστημιακός, Βαρβάρα Τραχανά, μέλος της συλλογικότητας stop war on migrants και μέλη της φεμινιστικής συλλογικότητας Μέδουσες.
Προηγήθηκαν παιχνίδια του κόσμου (ξύλινα, παραδοσιακά, χειροποίητα παιχνίδια από διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο, για παιδιά και ενήλικες) από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, ενώ η βραδιά έκλεισε με μουσική σκηνή: Ξένοι τουρίστες, folk duo, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια (Χρήστος Καρράς, Λίνα Νούτσου, Δήμητρα Γιαννούκα, Γιώργος Κολτσίδας).
ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα στην Κεντρική πλατεία Λάρισας και το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 18.00: Παιχνίδια του κόσμου από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας. Στις 19.15 Συζήτηση με θέμα: «Η ασυμβατότητα του σύγχρονου καπιταλισμού με τη ζωή: Από τη λεηλασία της γης και την περιβαλλοντική κρίση στον αγώνα ενάντια στη φαιοπράσινη «ανάπτυξη».
Συμμετέχουν: Βλάχος Χρήστος, από το Δίκτυο «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS». Μέλη της συνέλευσης ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα. Παρεμβάσεις από κατοίκους της Β. Εύβοιας και των Σταγιατών. Στις 21.30 Μουσική σκηνή: Aqua De Vida, Tζαζ τρίο (Παππάς, Τρυφερούλης, Λάππας), Αλαντάλα.
Σημειώνεται πως στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν: Βιβλιοπωλείο, περίπτερο της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας (t-shirts, posters, πολιτικό υλικό), περίπτερο για το ταξίδι των Ζαπατίστας στην Ευρώπη (υλικά για την οικονομική στήριξη του ταξιδιού), θεματικά περίπτερα και εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass