Το 43ο Νηπιαγωγείο εκπέμπει SOS

ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 21:02

Της Νατάσας Πολυγένη

Με βαριά καρδιά και καθημερινή ανησυχία μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, οι γονείς των

μικρών μαθητών του 43ου Νηπιαγωγείου. Το σχολείο τους δεν είναι όμορφο, δεν είναι καν σχολείο, είναι απλά αίθουσες προκάτ. Ο πρώτος και σημαντικότερος σταθμός στη ζωή τους, αυτό που θα έπρεπε να είναι το δεύτερο σπίτι τους, ένας χώρος γαλήνης και χαράς, που τους παρέχει ασφάλεια και ζεστασιά, για τους μικρούς μαθητές του 43ου Νηπιαγωγείου, είναι ένας αφιλόξενος χώρος με πολλά προβλήματα. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς ένιωσαν την απογοήτευση και την απόγνωση όταν είδαν ότι στο προαύλιο του σχολείου τοποθετήθηκαν αίθουσες προκάτ για να φιλοξενήσουν τα νήπια, παρότι οι δεσμεύσεις που είχαν ήταν για παραχώρηση αίθουσας στα συστεγαζόμενα 16ο και 32ο Δημοτικό, κάτι με το οποίο συμφωνούσαν, αφού γνώριζαν ότι οι εγγραφές για τη φετινή σχολική χρονιά ήταν αυξημένες. Αιφνιδιάστηκαν όμως, όταν διαπίστωσαν ότι αντ’ αυτού τοποθετήθηκαν προκάτ αίθουσες, που όπως λένε στην «Ε» είναι εντελώς ακατάλληλες για μικρά παιδιά.
Το 43ο Νηπιαγωγείο (συστεγάζεται με το 20ό Νηπιαγωγείο) λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια με ένα πρωινό τμήμα και ένα ολοήμερο. Την τελευταία χρονιά έγιναν πολλές νέες εγγραφές και δημιουργήθηκε και δεύτερο πρωινό τμήμα στο σχολείο, παρότι υπήρχε μόνο μία αίθουσα. Η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ζήτησε να παραχωρηθεί αίθουσα από τα συστεγαζόμενα Δημοτικά και, όπως λένε τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα συμβεί. Λόγω όμως των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, τοποθετήθηκαν δύο αίθουσες προκάτ στο μπροστινό προαύλιο των Δημοτικών σχολείων, η μία για να στεγάσει τους μαθητές του 43ου Νηπιαγωγείου και η άλλη για να στεγάσει τους μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Λάρισας που έχασαν τη στέγη τους όταν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που εκμίσθωνε ζήτησε τη διακοπή της εκμίσθωσης.
Οι γονείς διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες φοίτησης για τα παιδιά τους απευθύνθηκαν στην «Ε» και παρουσίασαν μια αρκετά δύσκολη κατάσταση. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι προκάτ αίθουσες είναι μακριά από τα Νηπιαγωγεία, δεν υπάρχει νιπτήρας-παροχή νερού μέσα στην αίθουσα όπως συμβαίνει σε όλα τα Νηπιαγωγεία, για να μπορούν τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους μετά τις δραστηριότητες ή να γεμίσουν το παγούρι τους, υπάρχει μόνο μία εξωτερική τουαλέτα σε εσοχή, χωρίς οπτική επαφή με τις αίθουσες, με δύο καμπίνες για τα 30 παιδιά των 2 τμημάτων, οι λεκάνες και οι νιπτήρες στις τουαλέτες είναι ψηλές και ακατάλληλες για χρήση από τα νήπια, ενώ ο ένας νιπτήρας δεν λειτουργεί κιόλας. Όταν μπήκαμε μέσα στις αίθουσες δεν υπήρχε εξοπλισμός και παιχνίδια γεγονός που απογοήτευσε τα παιδιά. Όλοι οι γονείς φέραμε από τα σπίτια μας παιχνίδια και βοηθήσαμε να γίνει ένας πιο ζεστός χώρος για τα παιδιά μας. Ιδανικά θα χρειαζόμασταν νέο σχολείο, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο, θα μπορούσαν όμως οι αρμόδιοι να ξανασκεφτούν την παραχώρηση αίθουσας στα Δημοτικά. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι άμεση ανάγκη να γίνουν στα υφιστάμενα προκάτ κτίρια επισκευές και εργασίες, καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα και στον αύλειο χώρο που εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά μας».
Μάλιστα, σύμφωνα με τους γονείς και η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου έχει απευθυνθεί τόσο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και στους αρμόδιους φορείς, ζητώντας τη μετακίνηση των τμημάτων των Νηπιαγωγείων (43ου και 6ου) σε γειτονικές, προς τα υπόλοιπα Νηπιαγωγεία (20ό και 43ο), αίθουσες των Δημοτικών σχολείων ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα.
Όσον αφορά τον εξωτερικό χώρο, τα κυριότερα προβλήματα είναι ότι ο προαύλειος χώρος είναι ενιαίος με αυτόν των δύο Δημοτικών σχολείων – χωρίς κανένα διαχωριστικό, οι αίθουσες βρίσκονται πολύ μακριά από την άλλη αίθουσα του 43ου Νηπιαγωγείου, οπότε δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό που βρίσκεται εκεί - φωτοτυπικό μηχάνημα, διαδίκτυο, τηλέφωνο κ.λπ. χρειάζεται βοηθητικό προσωπικό για τη συνοδεία των νηπίων στην εξωτερική τουαλέτα, χρειάζεται επιπλέον καθαρίστρια, υπάρχουν φθορές επικίνδυνες για τη διέλευση των νηπίων και οι εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών μηχανημάτων είναι εκτεθειμένες στο πίσω μέρος των αιθουσών, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο για τα νήπια.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass