Νέες αίθουσες στο Γυμνάσιο Γιάννουλης

Εισακούονται από τον Δήμο Λαρισαίων οι προτάσεις του διευθυντή Δημ. Μπερδέκα για προκάτ κατασκευές

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2021 21:33

Το χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας της Γιάννουλης να προστεθούν στο Γυμνάσιο, επιπλέον αίθουσες για να μην υπάρχουν τμήματα με υπεράριθμους μαθητές και μαθήτριες φαίνεται ότι

ικανοποιείται, μετά την εξασφάλιση σχετικής χρηματοδότησης από τον Δήμο Λαρισαίων.
Το πρόβλημα με τα πολυάριθμα τμήματα του Γυμνασίου Γιάννουλης ξεκίνησε το σχολικό έτος 2015-16, όταν ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Μπερδέκας διαπίστωσε αύξηση του μαθητικού δυναμικού στην Α’ τάξη του σχολείου, όταν και δημιουργήθηκαν 5 τμήματα για να απορροφήσει το σύνολο των μαθητών και μαθητριών. Από τότε ο κ. Μπερδέκας ξεκίνησε μία συνεχή αλληλογραφία και προχώρησε σε διάφορες παρεμβάσεις προς τον Δήμο Λαρισαίων, προκειμένου να βρεθεί λύση και να προστεθούν αίθουσες στο σχολείο. Ωστόσο το πρόβλημα που αφορούσε την έκδοση νέας οικοδομικής άδειας, για να προστεθούν νέες αίθουσες, τουλάχιστον προκάτ, δεν ήταν εύκολο να ξεπεραστεί.
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» προ ημερών εξασφαλίστηκε η πολυπόθητη χρηματοδότηση, ύψους 5.000 ευρώ (από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, Θάνο Αδαμόπουλο) για την επικαιροποίηση της πολεοδομικής μελέτης και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες προμήθειας των αιθουσών προκάτ.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Οι προσπάθειες του διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Μπερδέκα για αύξηση των αιθουσών ξεκίνησαν το 2015-16, όταν σε επικοινωνία που είχε με τοπικά Δημοτικά σχολεία διαπίστωσε ότι τα επόμενα χρόνια το κτίριο θα χρειαζόταν, για να απορροφήσει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τουλάχιστον μία ακόμα αίθουσα διδασκαλίας. Με έγγραφό του στις 16 Νοεμβρίου 2015 στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων ζήτησε την τοποθέτηση δύο αιθουσών προκάτ. Στις 7/3/16 επανέλαβε το αίτημά του, κατόπιν αποφάσεως του διευρυμένου Σχολικού Συμβουλίου, αλλά το αίτημά του δεν βρήκε ανταπόκριση. Η απάντηση που λάμβανε είναι ότι «χρειάζεται να αλλάξει η πράξη εφαρμογής στη Γιάννουλη, διότι διαφορετικά δεν ήταν δυνατόν να εκδοθεί οικοδομική άδεια για τις δύο αίθουσες». Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Μπερδέκας «οι κατά καιρούς αρμόδιοι πότε με διαβεβαίωναν ότι το θέμα θα λυθεί και πότε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα». Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2018 είχε παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι είχε διαφωνήσει έντονα με τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο για τους χειρισμούς του.
Φέτος η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης του Γυμνασίου να διδάσκονται σε τμήματα των 29 ατόμων, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν ανήσυχοι, με αφορμή και την πανδημία και την ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού. Εκφράζουν δε την ευχή «αυτήν τη φορά οι διαβεβαιώσεις των υπευθύνων να υλοποιηθούν και μάλιστα άμεσα».
Γιώργος Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass