«Καμπάνες» σε δύο πρώην ταμίες του Συνεταιρισμού Ταξί

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2021 21:15

Σε ποινές φυλάκισης 8 και 10 μηνών αντίστοιχα (με τριετή αναστολή) καταδικάστηκαν χθες, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, δύο πρώην ταμίες του Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως - Ταξί «Η Μεταμόρφωση» της Λάρισας, που παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση.


Ειδικότερα, ο πρώτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε, αφού για την περίοδο που διετέλεσε ταμίας (μέχρι και τον Ιούλιο του 2014 που παραιτήθηκε), διαπιστώθηκε ταμειακό έλλειμμα περίπου 15.500 ευρώ, ενώ για τον δεύτερο κατηγορούμενο, στον οποίο ανατέθηκαν προσωρινά καθήκοντα ταμία (για ένα δίμηνο που διαδέχθηκε τον πρώτο ταμία), βρέθηκε ταμειακό έλλειμμα περίπου 27.000 ευρώ, από τα έσοδα του ταμείου του Συνεταιρισμού τα οποία προέκυπταν από τα καύσιμα, τα ανταλλακτικά και τις συνδρομές.
Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, κατέθεσαν χθες στο Δικαστήριο αρκετοί μάρτυρες μεταξύ των οποίων μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, ιδιοκτήτες ταξί, πραγματογνώμονας και λογιστής παραθέτοντας τα γεγονότα του 2014 όταν για πρώτη φορά «στις πιάτσες των ταξί της Λάρισας ακουγόταν ψίθυροι ότι υπάρχει έλλειμμα στο ταμείο».
Αρχικά οι φήμες έκαναν λόγο για ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό, που ανερχόταν στις 80.000 ευρώ -όπως διευκρινίστηκε χθες- αλλά στην πορεία, όπως αποδείχτηκε από τους ελέγχους, το πραγματικό ταμειακό έλλειμμα ήταν πολύ μικρότερο.
Τονίστηκε επίσης ότι στη Συνέλευση του Συνεταιρισμού, τον Δεκέμβριο του 2014, ο απερχόμενος ταμίας και πρώτος κατηγορούμενος «αρνήθηκε πως υπάρχει έλλειμμα και πως αν υπήρχε θα το κάλυπτε», ενώ ο υπάλληλος στο πρατήριο υγρών καυσίμων του Συνεταιρισμού, αποχώρησε το 2017.
Η συνέλευση του Συνεταιρισμού εξουσιοδότησε Επιτροπή να κάνει τον έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι το πραγματικό ταμειακό έλλειμμα ήταν κατά πολύ μικρότερο από αυτό που φημολογούνταν από τον Αύγουστο του 2014 όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα.
Στη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη νέα Διοίκηση του Συνεταιρισμού, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Συνέλευσης, αλλά και τα αποτελέσματα των ελέγχων, αναφέρθηκαν αναλυτικά με τις καταθέσεις τους, ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, ο πρόεδρος της Συνέλευσης, ο ορισθείς από το Δικαστήριο πραγματογνώμονας, όπως και ο λογιστής - εξωτερικός συνεργάτης.
«ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ»
«Είναι όλα ψέματα, δεν καταχράστηκα τίποτα» τόνισε στην απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος και προσωρινός ταμίας. Για να διευκρινίσει επίσης πως τοποθετήθηκε προσωρινά ταμίας, για διάστημα δύο μηνών και προκειμένου να διευκολυνθεί η κατάσταση, μετά την παραίτηση του ταμία του Συνεταιρισμού.
Επίσης, επισήμανε πως «έπαιρνα τα χρήματα από τον υπάλληλο και τα κατέθετα στην τράπεζα. Αυτή ήταν η αρμοδιότητά μου, έπαιρνα τα χρήματα, τα έβαζα στο χρηματοκιβώτιο και την επόμενη ημέρα τα κατέθετα στην τράπεζα».
«Είμαι εδώ για να αποδείξω την αθωότητά μου» τόνισε ολοκληρώνοντας την απολογία του. Την απαλλαγή των κατηγοριών για τον πρώτο κατηγορούμενο ζήτησε η υπεράσπιση του απόντα, πρώην ταμία.
Την ενοχή των κατηγορουμένων, ο πρώτος ως ταμίας και ο δεύτερος ως προσωρινός ταμίας, για υπεξαίρεση 15.000 ευρώ και 27.000 ευρώ αντίστοιχα πρότεινε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας ότι η πράξη αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία.
Τελικά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας έκρινε ενόχους και τους δύο κατηγορουμένους, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον πρώην ταμία και ποινή φυλάκισης 10 μηνών στον προσωρινό ταμία, ποινή που επιβλήθηκε με τριετή αναστολή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass