Διευρύνεται το μέτωπο στήριξης στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΑΣΗ Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ…

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2021 15:01
Πρόσωπο των ημερών ο Μητροπολίτης Λαρίσης για τη γενναία  και καθαρή στάση του στο θέμα των εμβολιασμών,  αλλά και τη νηφάλια συμπεριφορά του έναντι των αρνητών Πρόσωπο των ημερών ο Μητροπολίτης Λαρίσης για τη γενναία και καθαρή στάση του στο θέμα των εμβολιασμών, αλλά και τη νηφάλια συμπεριφορά του έναντι των αρνητών

Μετά τη στήριξη που έλαβε από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, ο Mητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, με αφορμή την πρωτοβουλία του για τις Κινητές Μονάδες Εμβολιασμών έξω από ιερούς ναούς, χθες στο πλευρό του τάχθηκαν με δηλώσεις

τους οι καθηγητές Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Σύμφωνα με το iatropedia, «οι κορυφαίοι επιστήμονες κάνουν λόγο για λαμπρό παράδειγμα Ιεράρχη, που θέλει το καλό των πιστών της Εκκλησίας».
Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά τον κ. Ιερώνυμο, αποκαλύπτει μάλιστα ότι «πίσω από την αποφασιστικότητα του Ιεράρχη, κρύβεται η προσωπική του οδύνη για τον πρόσφατο χαμό από τον κορονοϊό, μιας ολόκληρης οικογένειας στη Λάρισα (εννοώντας προφανώς την οικογένεια Στεργιούλη). Ενός ηλικιωμένου ζευγαριού και του γιου τους 51 ετών, που κατέληξε λίγες ώρες μετά την κηδεία των γονιών του. Ήταν άνθρωποι της εκκλησίας, μέσα από ποίμνιό του και ήταν ανεμβολίαστοι για «θρησκευτικούς λόγους». Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος είναι αγαπητός στους πολίτες, αλλά και στους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι δίπλα τους, αρωγός σε κάθε δραστηριότητα που έχει σκοπό τη συμπαράσταση στον πάσχοντα συνάνθρωπο» καταλήγει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, κ. Χατζηχριστοδούλου.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Θοδ. Βασιλακόπουλος σημειώνει πως «τόσο το επίσημο κράτος η συντεταγμένη Πολιτεία, όσο και η Εκκλησία που έχει μια ιστορία σχεδόν 2.000 ετών, πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Πρέπει να αποτελούν πρότυπα. Και τα πρότυπα σε μία πανδημία, όπως είναι η πανδημία που ζούμε τώρα, δεν οργανώνουν μαζικές εκδηλώσεις. Γιατί όσο και να προσέξουμε, σε μια μαζική εκδήλωση υπάρχει ο κίνδυνος της διασποράς του κορονοϊού. Άρα προφανώς δεν είναι θέμα «άδικης μεταχείρισης», είναι θέμα «καλού παραδείγματος» που πρέπει να δείξει η εκκλησία στο ποίμνιό της».
Στο μεταξύ με δηλώσεις του στον «Σκάι» ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης αναφέρει πως αυτοί που τον αποδοκίμασαν ασπάζονται το παλαιό ημερολόγιο, ενώ άλλα 10 άτομα προέρχονται από την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Χαριτολογώντας πρόσθεσε πως «δεν θα τους κεράσει ξανά σοκολατάκια, για να μην πάθουν ζάχαρο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass