Συγκέντρωση συμπαράστασης στον ιερέα της Αγίας Αικατερίνης

ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΚΑΖΑΡ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2021 21:02

Του Γ. Ρούστα Φωτ.: Θ. Λευθέρης

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Λάρισας,

π. Αθανάσιο Κερμελίδη, και διαμαρτυρίας για την απόφαση της Μητρόπολης να λειτουργεί κάθε Κυριακή και σε διαφορετικό χωριό της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αλκαζάρ, όπου βρίσκεται το μητροπολιτικό παρεκκλήσι.
Οι πιστοί ζητούν από τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο να αλλάξει την απόφασή του, η οποία ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ξεκίνησαν να συλλέγουν υπογραφές (πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές ξεπερνούν τις 200) για να τις καταθέσουν στον Δεσπότη.
Σε δηλώσεις τους στην «Ε» αφήνουν να εννοηθεί ότι οι αντιδράσεις τους θα συνεχιστούν μέχρι να επιστρέψει ο παπάς στην εκκλησία τους, ενώ κάνουν λόγο για αναίτια απομάκρυνση. Κάποιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να ακολουθούν τον πατέρα Αθανάσιο, όπου εκείνος πηγαίνει και άλλοι να μην επιτρέψουν την Κυριακή σε άλλον ιερέα να λειτουργήσει στην Αγία Αικατερίνη.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στην «Ε» «εάν η απόφαση μετακίνησης του π. Αθανασίου σχετίζεται με τη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής, έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου κατά των εμβολιασμών, τότε ο Μητροπολίτης δεν είναι σωστά ενημερωμένος και έχει παραπληροφορηθεί. Ο πατέρας Αθανάσιος ουδεμία σχέση έχει με τη διαμαρτυρία. Ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ανοιχτά ποτέ κατά των εμβολιασμών, ενώ κάθε πιστός που τον ρώτα «τι να πράξει», εκείνος τον παραπέμπει στον οικογενειακό γιατρό του».
Έντονα προβληματισμένος από την εξέλιξη που σημειώθηκε στην Αγία Αικατερίνη ο Αντρέας, ο οποίος διακονεί τον ναό τα τελευταία 8 χρόνια (όσα είναι και ο π. Αθανάσιος), δηλώνει στην «Ε» την «απογοήτευση που σκόρπισε σε πολύ κόσμο η απόφαση του Μητροπολίτη».
Αποκαλύπτει ακόμη ότι ο π. Αθανάσιος όταν αποχώρησε από την Ενορία το απόγευμα της Δευτέρας, παρακάλεσε τον κόσμο να σεβαστεί τη συγκεκριμένη απόφαση και να μην υπάρξουν αντιδράσεις. «Ωστόσο μας πνίγει το δίκιο. Θα διαμαρτυρόμαστε πάντα ειρηνικά μέχρι να επιστρέψει εδώ όπου ανήκει. Ίσως τον κατηγορήσουν ότι αυτός μας παρακινεί, αλλά δεν είναι έτσι και η αλήθεια θα λάμψει» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Οι συγκεντρωμένοι έκαναν λόγο για μία σπουδαία προσωπικότητα, που ήρθε στην ενορία, την αναμόρφωσε και την βελτίωσε. «Αρκεί να δει κανείς, τόσο το εσωτερικό του ναού όσο και τον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πνευματικό στέκι της ευρύτερης περιοχής του Αλκαζάρ. Είναι άμισθος και βοηθάει πολλούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα φτωχές οικογένειες και νέους. Η ταπεινότητα και η πραότητα που τον διακρίνει έχει οδηγήσει πολλούς πιστούς στο να τον επιλέξουν ως πνευματικό» καταλήγουν οι διαμαρτυρόμενοι χριστιανοί.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass