Τα έργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Τρίτσης»

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2021 21:30

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Χωρίς απρόοπτα και με αρκετές απουσίες κύλησε η προχθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Τα θέματα πέρασαν ομόφωνα, εκτός από την 7η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2021

και τα σχέδια «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» που καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ το θέμα που αφορούσε τη λήψη απόφασης εκμίσθωσης δημοτικών εκτάσεων για κτηνοτροφική εγκατάσταση πήρε αναβολή για την επόμενη συνεδρίαση για διαδικαστικούς λόγους.
Η Συνεδρίαση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κων/νο Δαμιανό, να ενημερώνει το Σώμα ότι η πρόταση του Προεδρείου, αλλά και του Δημάρχου, ήταν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση διά ζώσης. Ζητήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους προ ημερών να αποστείλουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, όμως διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί ή δεν πέρασε ο προβλεπόμενος χρόνος από τη δεύτερη δόση, έτσι δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη Συνεδρίαση. Ακόμα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική εγκατάσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο που να υποστηρίξει την ταυτόχρονη συνεδρίαση (διά ζώσης και τηλεδιάσκεψη) και εγγραφή, παρά μόνο με τη συμβολή ιδιώτη, όπου κλήθηκε και δήλωσε ότι ο χρόνος για να υποστηριχθεί όλο αυτό το πλαίσιο, ήταν πολύ λίγος, με αποτέλεσμα να επιλεχθεί ο τρόπος της τηλεδιάσκεψης για αυτήν τη Συνεδρίαση.
Τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, όπου ενημέρωσε το Σώμα για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον γραμματέα τού κ. Πέτσα στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου συζητήθηκαν τα έργα που αφορούν τον Δήμο και αναμένεται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Όπως ανέφερε ο κ. Εσκίογλου η πορεία των έργων θα ξεκινήσει τον ερχόμενο διάστημα, με τη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού και θα ακολουθήσουν η αγροτική οδοποιία, έργο προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, οι μελέτες για να απορροφηθούν τα χρήματα, και αρχές του δευτέρου εξαμήνου του επόμενου έτους για τα δύο φράγματα σε Δίλοφο και Ναρθάκι. Μάλιστα ο κ. Εσκίογλου τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί το νερό από τη νέα γεώτρηση στο δίκτυο της πόλης, που θα συμπληρώσει το ήδη υπάρχων, με πολύ χαμηλά νιτρικά.
Στον κύκλο των ερωτήσεων οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ίφου, Αναγνώστου και Λελεντζής έθεσαν ερωτήματα και ζήτησαν ενημέρωση για θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του Δήμου, για σχολεία, τις ασφαλτοστρώσεις στην πόλη, την επαναλειτουργία των χορευτικών στον Πολιτιστικό, την Ακαδημία Φαρσάλων, την κάλυψη θέσεων καθαριότητας στα σχολεία, των αντιπλημμυρικών έργων και προβλημάτων οδοποιίας από τον «Ιανό», τον φωτισμό κ.ά. Από τους αρμόδιους επί των συγκεκριμένων θεμάτων, δόθηκαν οι ανάλογες απαντήσεις στους συμβούλους.
Απόντες από τη Συνεδρίαση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι οι κ.κ. Άρης Καραχάλιος, Δημήτρης Μπαμπανίκας, Γιώργος Αγγελακόπουλος, Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, Κων/να Μπένου, Ιουλία Αγγελακοπούλου, Βασίλης Πατσιούρας, Κων/νος Τύμπας, Γιάννης Γκέβρος και Ευάγγελος Δημητρακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass