Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2021 15:03

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 16χρονος
ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟΜάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει από χθες το απόγευμα

ένας 16χρονος μαθητής της Α’ τάξης Λυκείου, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας, στη συνοικία της Νεάπολης. Κάτω από συνθήκες που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 16χρονος βρέθηκε στο κενό από ένα παραθυράκι του κλιμακοστασίου που οδηγεί στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου ζει με την οικογένειά του. Από την πτώση τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΛ, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Προσλήψεις 6 κτηνιάτρων
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Λάρισας ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ειδικότερα η προκήρυξη αφορά στην κάλυψη θέσεων ΠΕ Κτηνιάτρων ως εξής: Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λάρισα (8 μήνες, 4 θέσεις), Αγροτικό Κτηνιατρείο Μεσοχωρίου Ελασσόνας (8 μήνες, 1 θέση), Αγροτικό Κτηνιατρείο Τυρνάβου) (8 μήνες, 1 θέση). Τα απαιτούμενα προσόντα, οι προθεσμίες κ.λπ. περιγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη (δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα).


Δύο επιπλέον άμισθοι αντιδήμαρχοι
Δυνατότητα ορισμού δύο επιπλέον άμισθων Αντιδημάρχων ειδικά στους Δήμους που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές, προβλέπει Τροπολογία της Κυβέρνησης.
Η Τροπολογία κατετέθη στη Βουλή την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και αναμένονταν να ψηφιστεί χθες, εντός Νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης.

 

Καταγγέλλει συνεκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με ιπτάμενους των ΗΠΑ 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει τη συνεκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με ιπτάμενους, τεχνικούς και βοηθητικό προσωπικό των ΗΠΑ». Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Όλες αυτές οι κοινές ασκήσεις, οι εξοπλισμοί, οι αποστολές στο εξωτερικό, δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και προστασία της χώρας μας, αντίθετα η βαθύτερη συμμετοχή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σημαίνουν μόνο νέα δεινά για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Όλη αυτή η κινητικότητα των Αμερικανών προβλέπεται στην κατάπτυστη και επικίνδυνη για τον λαό μας «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται όλα τα στρατόπεδα, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτήν τη Συμφωνία -την οποία προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ- ετοιμάζεται να ανανεώσει η ΝΔ και μάλιστα σε 5ετή βάση. Αυτή η συμφωνία έρχεται και «κουμπώνει» και με την πρόσφατη Ελληνογαλλική Συμφωνία, η οποία στοχοποιεί ακόμα περισσότερο τη χώρα. Δίπλα στις βάσεις των ΗΠΑ προστίθενται πλέον και οι γαλλικές υποδομές. Ανησυχούμε και διαμαρτυρόμαστε γιατί η περιοχή μας μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση. Ανησυχούμε βαθύτατα γιατί σε μια πιθανή εμπλοκή η Λάρισα και η Μαγνησία θα μετατραπούν σε «μαγνήτη» επιθέσεων με ανυπολόγιστες και οδυνηρές συνέπειες».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass