Καθυστερούν πληρωμές μισθών και επιδομάτων

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΣΤΙΑ» - ΝΕΑ «ΠΥΡΑ» ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΒΑΚ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2021 16:08

Προβλήματα στη λειτουργία της ΔΗΚΕΛ, που αφορούν καθυστερήσεις κατάθεσης ισολογισμών των τελευταίων χρόνων, αλλά και καθυστέρηση τριών μηνών στην καταβολή μισθών στους εργαζόμενους του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», όπως και άλλων προγραμμάτων, συζητήθηκαν χθες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.


Το θέμα έφερε στο σώμα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗΚΕΛ) Κων. Αργυρόπουλος, ζητώντας μεταξύ άλλων απαντήσεις για τα παρακάτω: «Για ποιον λόγο καθυστερεί η πληρωμή των υπαλλήλων της ΔΗΚΕΛ. Για ποιον λόγο εδώ και μήνες καθυστερεί ένα ποσό γύρω στις 23.000 ευρώ να αποδεσμευτεί από τα ταμεία του Δήμου προς τη ΔΗΚΕΛ. Επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται χρήματα του προγράμματος «Εστία» που είναι χρήματα του Υπουργείου Μεταναστατευτικής Πολιτικής για άλλους κωδικούς πέραν του συγκεκριμένου. Υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά της ΔΗΚΕΛ με δεδομένο ότι έχουν καθυστερήσει οι ισολογισμοί που έχει σαν αποτέλεσμα να πάει πίσω η χρηματοδότηση από τον Δήμο;».
Με την καταβολή μέρους των χρωστούμενων μισθών, στους εργαζόμενους στο «Εστία» να έχει πραγματοποιηθεί μόλις την περασμένη Δευτέρα, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Ουρανία Ραπτοτάσιου, υποστήριξε πως «δεν χρησιμοποιούνται χρήματα του προγράμματος «Εστία» σε άλλα προγράμματα της ΔΗΚΕΛ» και απέδωσε την ευθύνη της καθυστέρησης των μισθών των εργαζομένων του προσφυγικού προγράμματος, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που το χρηματοδοτεί.
Συγκεκριμένα, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να εμπαίξουμε εργαζόμενους σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα. Αλλά δεν ξέρω αν η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους, καθώς είχαν σταλεί από τη ΔΗΚΕΛ εμπρόθεσμα στο Υπουργείο τα απαραίτητα στοιχεία για την πληρωμή των εργαζομένων. Πράγματι υπήρξε καθυστέρηση… Ελπίζω να είναι μόνο λειτουργικό το θέμα και να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας».
Αντίστοιχα, σε τοποθέτησή του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτ. Βούλγαρης έθιξε και την καθυστέρηση καταβολής οικονομικών επιδομάτων, και σημείωσε: «Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει απλήρωτους όλους τους δικαιούχους των οικονομικών επιδομάτων που είναι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα «Εστία» και συγκεκριμένα 420 άτομα, εκ των οποίων 280 άτομα στηρίζουν πολυμελείς οικογένειες. Το Υπουργείο ανακοίνωσε πως τα επιδόματα του Οκτωβρίου θα τα καταβάλει αρχές Νοεμβρίου!».
«Δεν μπορούν οι Δήμοι να εξασφαλίζουν τροφεία σε τόσα άτομα» κατέληξε ο κ. Βούλγαρης και υποστήριξε πως το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί στην ΚΕΔΕ.
Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Μεταναστών του Δήμου Λαρισαίων, για το θέμα των επιδομάτων, πρότεινε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννης, καθώς όπως τόνισε «εκατοντάδες άτομα δεν έχουν να φάνε».
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Την καθυστέρηση πληρωμών σε υπαλλήλους του «Εστία» καταδίκασε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νικ. Γαμβρούλας, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Παπαδούλης που τόνισε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται προβλήματα με τη ΔΗΚΕΛ» όπως και ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΑΞΙ» Παν. Γούλας και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαρισαίων Κοινόν» Αλεξ. Νάρης.
Προβληματισμοί και ενστάσεις κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για προβλήματα στη ΔΗΚΕΛ, με την καθυστέρηση στο «κλείσιμο» ισολογισμών των τελευταίων χρόνων. «Καθυστέρησαν να κατατεθούν ισολογισμοί για τέσσερα χρόνια» τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους.
Ο κ. Βούλγαρης υποστήριξε ότι τα προβλήματα προέκυψαν λόγω της λήξης σύμβασης με τον ορκωτό λογιστή, με την κ. Ραπτοτάσιου να διαβεβαιώνει ότι σύντομα «κλείνει» ο ισολογισμός του 2019.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ
Ενστάσεις για τα έργα του ΣΒΑΚ, στο κέντρο της Λάρισας, πυροδότησε, από την αντιπολίτευση, θέμα που κατέθεσε χθες στο σώμα ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΑΞΙ» Παν. Γούλας, για δυσκολίες πρόσβασης πελατών σε φαρμακείο επί της οδού Ασκληπιού.
Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως οι κ. Αργυρόπουλος, Παπαδούλης, Νάρης κ.ά. τοποθετήθηκαν κατά των έργων του ΣΒΑΚ, με τον δημαρχεύοντα αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη να κλείνει τη συζήτηση ζητώντας κατανόηση και υπομονή τονίζοντας: «Ας περιμένουμε να ισορροπήσει το σύστημα και η ροή κυκλοφορίας στους δρόμους και μετά να το συζητήσουμε και αν χρειαστεί να διορθώσουμε κάποια πράγματα...».
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
Προβλήματα ομαλής και απρόσκοπτης κυκλοφορίας των πεζών στον πεζόδρομο της οδού Φιλελλήνων, αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο της Λάρισας, λόγω επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων εστίασης, συζητήθηκαν, με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΠΡΑΞΙ κ. Νασιώκας.
«Εχουν υποβληθεί πρόστιμα από τη δημοτική αστυνομία» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Θ. Γιαννακόπουλος και συγκεκριμένα σημείωσε ότι «σε ένα εξ αυτών των καταστημάτων έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 9.000 ευρώ για παράνομη κατάληψη χώρου, ενώ μετά από μη συμμόρφωσή του, η δημοτική αστυνομία προχώρησε σε αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων».
«Το πρόβλημα υπάρχει και στα καταστήματα στο κέντρο της πόλης» επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Αργυρόπουλος, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος, άποψη που υποστήριξε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νικ. Γαμβρούλας.ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass