Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2021 15:20

Προβλήματα στο Πρόγραμμα «Εστία»
ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Τα προβλήματα στη λειτουργία του Προγράμματος «Εστία», που υλοποιείται στη Λάρισα, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της Συνεδρίασης που οργανώνει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Λαρισαίων, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι.


Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και η παρουσίαση των προβλημάτων θα γίνει από τον κ. Γ. Σαρελάκο, συνεργάτη - εμπειρογνώμονα και υπεύθυνο Έργου του Πανελληνίου Δικτύου Πόλεων για την ένταξη.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης, θα συζητηθούν και ζητήματα εκπαιδευτικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών.

 

Εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ν. Σμύρνης

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί θρησκευτικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
-Τετάρτη 20 Οκτωβρίου: 17.30: Άφιξη της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής Κριτσιλάρ στα Προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και εν συνεχεία παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.
-Πέμπτη 21/10: 7.30: Όρθρος - Θεία Λειτουργία, 20.30: Ιερά Αγρυπνία.
-Παρασκευή 22/10: 18.00: Τέλεση του Ιερού Ευχελαίου.
-Σάββατο 23/10: 7.30: Όρθρος - Θεία Λειτουργία, 18.00: Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
-Κυριακή 24/10: 7.30: Όρθρος - Θεία Λειτουργία, 18.00: Εσπερινός και Χαιρετισμοί του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
-Δευτέρα 25/10: 7.30: Όρθρος - Θεία Λειτουργία, 18.00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
-Τρίτη 26/10: 7.30: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, 18.00: Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο.
-Τετάρτη 27/10: 7.30: Όρθρος - Θεία Λειτουργία, 18.00: Μέγας Εσπερινός της Αγίας Σκέπης και Δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στην έδρα της στα Μύρα της Λάρισας.
*Το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται με το αστικό Νο 1.

 
 
*Αγοραστός: Καμία κλίνη για νοσηλεία Covid στο Πανεπιστημιακό
Στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στη Λάρισα, αναφέρεται σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κων. Αγοραστός, σημειώνοντας τα εξής:
«Υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων και υψηλός ο αριθμός των ασθενών που πηγαίνουν στα νοσοκομεία. Χθες, προσήλθαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που εφημέρευε 67 ασθενείς με Covid-19. Οι 17 εισήχθησαν, αλλά αυτήν τη στιγμή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχει καμία κλίνη για νοσηλεία. Παράλληλα οι ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας είναι πλήρεις. Σήμερα έχει εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, έχει εικοσιτέσσερα κενά κρεβάτια απλής νοσηλείας και ευχόμαστε να μη δεχτεί πίεση. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ανασχεδιασμού και η στρατηγική για αύξηση των κρεβατιών και ΜΕΘ και απλής νοσηλείας. Προέχει η δημόσια Υγεία, καθώς δέχεται πολύ μεγάλη πίεση το κρατικό σύστημα υγείας, κάθε νοσοκομείο μας σε όλη τη Θεσσαλία και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες ασθένειες».
 
*Απολογισμός διετίας Γάτσα στην Ελασσόνα
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας παρουσιάζει τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 16 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα.
Στην ειδική αυτήν εκδήλωση ο κ. Γάτσας θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η νέα διοίκηση, τα έργα και τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί στον Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα, καθώς και τις οικονομικές, τεχνικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει στο διάστημα των πρώτων δύο χρόνων.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.
 
*Εκλογές για νέα διοίκηση στη Μαθηματική Εταιρεία Λάρισας
Τα νέα συλλογικά όργανα διοίκησης εκλέγει σήμερα Σάββατο 16 Οκτωβρίου το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΜΕ (Λαπιθών 6, 2ος όροφος) από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.
 
*Συνέλευση Παιδικής Στέγης
Το Σωματείο Ελληνική Μέριμνα-Παιδική Στέγη Λάρισας οργανώνει Συνέλευση την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στον χώρο της Παιδικής Στέγης, με θέματα: ενημέρωση μελών για την πορεία της συμφωνίας με τον Δήμο Λαρισαίων, οικονομικός απολογισμός και απόφαση κύρωσης της συμφωνίας με τον Δήμο Λαρισαίων.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ.
 
*Αιμοδοσία στην Τσαριτσάνη
Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 63η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Τσαριτσάνης, στην Κοινότητα Τσαριτσάνης, από τις 9 π.μ. έως τις 13.
Προσκαλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, με την κάρτα Αιμοδοσίας και παρέα μ’ έναν φίλο/-η, υποψήφιο/-α, εθελοντή/-τρια να δώσουν αίμα.
 
*Ανοιχτά τα γραφεία του Συλλόγου
ΑναπήρωνΟ Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ.Σ.Α.Π.) ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του, ότι με την άρση της καραντίνας και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, τα γραφεία του θα είναι ανοιχτά για την εξυπηρέτησή τους κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, από τις ώρες 6:00 έως και 9:00.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass