«Για να συνενωθεί μια επιχείρηση, πρέπει πρώτα να είναι βιώσιμη»

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2021 16:15

Για τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και στο επιχειρείν αναφέρθηκε εκτενώς από το βήμα της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., κ. Βασίλης Κόκκαλης. Μάλιστα, σχολιάζοντας τα όσα είπε

νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε ότι «για να μπορέσει να συνενωθεί μια επιχείρηση πρέπει πρώτα να είναι βιώσιμη».
Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε επίσης στο αυξημένο κόστος ζωής, στη ραγδαία αύξηση της ενέργειας, αλλά και στα συσσωρευμένα χρέη των επιχειρήσεων λόγω της πανδημικής κρίσης.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε τα εξής: «Ακούμε αριθμούς, ακούμε ευοίωνες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας. Ακούμε προβλέψεις ότι η ανάπτυξη θα είναι ισχυρή, όχι όμως δίκαιη. Από την άλλη η πραγματικότητα είναι σκληρή.
Επιτρέψτε μου, απέναντι στις ευοίωνες προβλέψεις της Κυβέρνησης, στα ωραία και τα καλά λόγια ότι θα έχουμε ισχυρή ανάπτυξη και ότι ο προϋπολογισμός είναι κοινωνικά δίκαιος. Να παρουσιάσω τρεις πυλώνες με όσο το δυνατόν καλύτερη απεικόνιση της πραγματικότητας.
Ο πρώτος πυλώνας, είναι το κόστος ζωής. Στο κόστος ζωής συμπεριλαμβάνεται πρώτον η στέγη. Δεύτερον, το ηλεκτρικό ρεύμα και τρίτον, τα βασικά αγαθά. Το 2018 το 83% των Ελλήνων ενοικιαστών δαπάνησε πάνω από το 40% του εισοδήματός του για στέγαση, όταν ο μέσος όρος δαπάνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ξεπερνούσε το 25,1%. Φέτος επίσης, το 83% των Ελλήνων ενοικιαστών δαπανά σχεδόν το 60% του εισοδήματος για στέγη. Τι έχει κάνει η Κυβέρνηση, σε αυτήν την υπέρογκη αύξηση των ενοικίων; Τίποτα. Τι έχει κάνει για τη στεγαστική πολιτική; Τίποτα.
Δεύτερον, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης, αύριο κλειδώνει η τιμή, που ανέρχεται σε 1,13 - 1,15 ανά λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης. Στην επαρχία 1,20. Αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι. Ο αντίλογος από την Κυβέρνηση. Μα έχουμε δώσει σχετικό επίδομα. Δυστυχώς, δεν φτάνει και το δυστυχώς δεν φτάνει δεν είναι αντιπολιτευτική τακτική, είναι η απαίτηση της κοινωνίας. Πρέπει να το καταλάβετε. Και μην κατηγορείτε την αντιπολίτευση ότι είμαστε μίζεροι, ότι φέρνουμε την καταστροφολογία. Δεν φτάνει.
Επιχειρήσεις. Ακούστηκε ωραίο αυτό για τη μεταρρύθμιση, για τη συγχώνευση ή εξαγορά των επιχειρήσεων. Πραγματικά, υπάρχει επιχειρηματίας ο οποίος δεν θέλει να μεγαλώσει την επιχείρησή του; Λησμονείτε μια βασική προϋπόθεση, για να μπορέσει να συνενωθεί μια επιχείρηση πρέπει πρώτα να είναι βιώσιμη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass