ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ:

Σημαντική ευκαιρία για Δήμους και πολίτες οι «Εξυπνες Πόλεις»

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2021 16:00
Κυριάκος Πιερρακάκης και Ρένα Καραλαριώτου, στο περιθώριο του τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στη Θεσσαλονίκη Κυριάκος Πιερρακάκης και Ρένα Καραλαριώτου, στο περιθώριο του τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στη Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη μετάβασης των Δήμων στην ψηφιακή εποχή, με την ανάπτυξη ευρείας γκάμας ψηφιακών λειτουργιών και υπηρεσιών προς τους πολίτες, υπογραμμίζει η γενική γραμματέας Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και γ.γ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ. Ρένα Καραλαριώτου.


Με αφορμή το τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, στις εργασίες του οποίου παρίσταται, αλλά και τις ανακοινώσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, για το Πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις», η κ. Καραλαριώτου τονίζει πως οι Δήμοι όλης της χώρας έχουν, πλέον, στα χέρια τους την ευκαιρία και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να ενισχύσουν την ψηφιακή τους ανάπτυξη, προς όφελος των πολιτών.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ευκαιρία να ενισχύσουμε τις ψηφιακές δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να βελτιώσουμε, εν τέλει, την ποιότητα ζωής των πολιτών. Υγεία, Εκπαίδευση, Διαχείριση Πόρων, Δημοτικές Υπηρεσίες, Μεταφορές και Επικοινωνίες είναι πεδία προς άμεση διερεύνηση για την ανάπτυξη ψηφιακών λειτουργιών και εφαρμογών, οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.
Το γεγονός πως η Ελλάδα παρέχει αυτήν τη στιγμή στους πολίτες της περί τις 1.300 ψηφιακές υπηρεσίες είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη για τη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή -πρόκειται για έργο τεράστιας σημασίας, η χρησιμότητα του οποίου αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση. Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για το Πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις», που αναμένεται να τρέξει το επόμενο διάστημα, σημαίνει πως έχουν τεθεί ήδη ισχυρές βάσεις για τη μετάβαση και των Δήμων στην ψηφιακή εποχή. Μένει σε μας, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, ώστε με διάλογο και απόλυτη ενσυναίσθηση σχετικά με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών να καταθέσουμε τις προτάσεις μας», σημειώνει η γενική γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καραλαριώτου έχει παρουσιάσει, ως επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», πλέγμα προτάσεων για την «Έξυπνη Πόλη», που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Ηλεκτρονική Κάρτα Δημότη, την ηλεκτρονική Πύλη Επιχειρηματικότητας, την ηλεκτρονική Διαχείριση Υδάτινων Πόρων, ψηφιακές δράσεις τηλε-πρόνοιας και φροντίδας και την ηλεκτρονική διαχείριση κυκλοφορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass