«Πραξικόπημα» στη Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ

Καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2021 19:10

Για «πραξικόπημα» στην τελευταία Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ, καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της πως «ξαναζούμε μέρες του 2013 σε ακόμα χειρότερη εκδοχή!

Παρά την εκφρασμένη βούληση του κλάδου για συνέχιση της απεργίας - αποχής από την “αξιολόγηση” της σχολικής μονάδας, ο κυβερνητικός “συνδικαλισμός” κάθε απόχρωσης, επιχειρεί να την ακυρώσει. Προσπαθεί να ποδηγετήσει τον κλάδο και να τον παραδώσει ως λάφυρο πολέμου στο Υπουργείο. Μέσα από υπεκφυγές, μισόλογα και προφάσεις φτύνει κατάμουτρα τους εκπαιδευτικούς, πουλώντας εξυπηρέτηση στα κομματικά του επιτελεία.
Το πραξικόπημα που εκτυλίχθηκε στην τελευταία Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ δεν πρέπει να περάσει! Είναι πάρα πολλά αυτά που διακυβεύονται και γι’ αυτό ξαμολήθηκαν όλα τα σκυλιά του κυβερνητικού “συνδικαλισμού”, αυτά που χρόνια τρέφονται από τις σάρκες του κλάδου για να κερδίσουν καρέκλες και προνόμια. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι μπροστά στην καταστροφή του δημόσιου σχολείου. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη δική μας ΕΛΜΕ, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς τον δημόσιο διασυρμό της.
Γι’ αυτό απαιτούμε: Άμεση σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ με θέμα τον σχεδιασμό των βημάτων για την υλοποίηση της απόφασης για συνέχιση και επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής. Να συγκληθεί εκ νέου Συνέλευση των αντιπροσώπων των ΕΛΜΕ για να ακυρωθεί το επιχειρούμενο πραξικόπημα.
Την παραίτηση από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ του προεδρεύοντα σε ένδειξη στοιχειώδους ευθιξίας, αφού, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, δεν κατάφερε να μεταφέρει τη βούληση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ.
Δηλώνουμε πως στο εξής, σε κάθε σχετική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, θα τίθεται θέμα εκλογής του συναδέλφου στον οποίο θα ανατεθεί η μεταφορά των αποφάσεών μας στην ΟΛΜΕ. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε κανέναν “θεσμικό παράγοντα”. Έχουν ξεπουλήσει τον κλάδο αρκετές φορές.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλο το ζωντανό κομμάτι του κλάδου, να υψώσουμε τείχος αντίστασης στο επιχειρούμενο πραξικόπημα. Μαζικά να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδια των εκπροσώπων του Υπουργείου μέσα στο σωματείο. Να τους απομονώσουμε ως ξένο σώμα. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του σωματείου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass