Απαλλοτρίωση ακινήτων σε Πολυτεχνείου και Τσιόγκα

ΣΕ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΔΩΝ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2021 21:32
Απαλλοτριώσεις ακινήτων για τη διάνοιξη του τμήματος  της οδού Τάκη Τσιόγκα, από την οδό Φιλίππου έως την Κραννώνος Απαλλοτριώσεις ακινήτων για τη διάνοιξη του τμήματος της οδού Τάκη Τσιόγκα, από την οδό Φιλίππου έως την Κραννώνος

Σε εξωδικαστικές συμφωνίες, απαλλοτριώσεων κτισμάτων που βρίσκονται στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου και Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) προχωρά σταδιακά ο Δήμος Λαρισαίων, με τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να φέρει εις πέρας το μεγάλο έργο της

διάνοιξης τμημάτων τους και της ριζικής ανακατασκευής των δύο οδών.
«Αγώνα δρόμου» με τον χρόνο δίνει η Διεύθυνση Πολεοδομίας, γι’ αυτές τις υποθέσεις, ολοκληρώνοντας τους απαραίτητους φακέλους, όπως και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ντίνος Διαμάντος, που έχει αναλάβει τις επαφές με τους ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, διαφαίνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκει ανταπόκριση από ιδιοκτήτες των ακινήτων που προβλέπεται να απαλλοτριωθούν, για την υλοποίηση των έργων διάνοιξης και αναμόρφωσης των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Τάκη Τσιόγκα.
Σήμερα μάλιστα κατατίθεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων μία εξ αυτών, που αφορά στην οδό Τ. Τσιόγκα.
Άλλωστε, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση των εν λόγω έργων αστικής ανάπλασης στη Λάρισα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 12,4 εκατ. ευρώ, «έχουμε προχωρήσει σε εξωδικαστικές συμφωνίες και ο Δήμος έχει καταθέσει στα δικαστήρια τον προσδιορισμό τιμής μονάδας προκειμένου να μη χαθεί καθόλου χρόνος …», ενώ συγκεκριμένα για τα προς απαλλοτρίωση ακίνητα στην οδό Τάκη Τσιόγκα επισήμανε: «Θέλω να πιστεύω ότι στο σύνολό τους θα πάμε εξ ολοκλήρου σε εξωδικαστικές συμφωνίες, που θα επιτρέψουν το πολύ γρήγορο άνοιγμά της».
Να υπενθυμίσουμε ότι τα έργα που εντάχθηκαν στην πρόσκληση «Αστική Αναζωογόνηση» του Προγράμματος «Αντ. Τρίτσης», προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, αφορούν στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας και στη δημιουργία Γραμμικού πάρκου στον Πηνειό.
Πιο αναλυτικά για τον εσωτερικό δακτύλιο, τα έργα αφορούν στην ανακατασκευή της οδού Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας), μέχρι τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ και τη διάνοιξή του τμήματος της οδού από την οδό Φιλίππου έως την Κραννώνος, ενώ αντίστοιχα για την Ηρώων Πολυτεχνείου περιλαμβάνουν την ανακατασκευή της σε μήκος 1,5 χλμ. από Καρδίτσης μέχρι την οδό Κουτσινά (στο ύψος του 2ου Γυμνασίου Λυκείου) και διάνοιξή της από την οδό Αβέρωφ έως την οδό Φαρσάλων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass