Το «Πάρκο Ευχών» θα λειτουργήσει τα Χριστούγεννα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 40 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2021 21:06

Η Λάρισα θα έχει «Πάρκο Ευχών» φέτος τα Χριστούγεννα, διαβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι, λόγω των συνθηκών της πανδημίας και των μέτρων, δεν θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι, τα «σπιτάκια».


Ήδη η Δημοτική Αρχή προχωρά σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίησή του, στον χώρο του πάρκου του Αλκαζάρ, με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.
Τη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, απασχόλησε το πρόβλημα καθαριότητας που εντοπίζεται στα σχολεία, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή προχωρά σε μετατροπή των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης 40 περίπου καθαριστριών-καθαριστών στα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων.
Ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε τεράστιο το πρόβλημα της καθαριότητας που υπάρχει στα σχολεία λόγω έλλειψης προσωπικού και κατήγγειλε το Υπουργείο για «ολιγωρία» να στηρίξει το αίτημα, τόσο του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και άλλων Δήμων, για την ενίσχυση της καθαριότητας των σχολείων.
Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑ
«Η ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Τάκη Τσιόγκα είναι προ των πυλών» δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ντίνος Διαμάντος και σημείωσε επίσης ότι «σύμφωνα με τον σχεδιασμό της προβλέπεται να απαλλοτριωθούν επτά ακίνητα και ήδη έχουν ολοκληρωθεί εξωδικαστικοί συμβιβασμοί με τους ιδιοκτήτες τεσσάρων εξ αυτών».
«Η πολεοδομία είναι οι ανθρακωρύχοι αυτής της προσπάθειας» τόνισε ο Αντιδήμαρχος, αναδεικνύοντας τη σημαντική δουλειά που κάνουν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας.
Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε μία εξ αυτών των δικαστικών συμφωνιών για ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) και Κασσάνδρας 9, στη συνοικία Αγίου Αχιλλίου.
ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΓΑΤΩΝ
Το θέμα αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων στην πόλη, απασχόλησε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο συζήτησης, της εισήγησης που κατέθεσε η αντιδήμαρχος κ. Ρίτα Απρίλη για τον σχεδιασμό στείρωσης 300 αδέσποτων ζώων, κατά προτεραιότητα γατών, στο πλαίσιο του έργου του Δημοτικού Κυνοκομείου, με τη στήριξη εθελόντριας κτηνιάτρου.
Την πρόταση αυτή στήριξαν με παρέμβασή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο φιλοζωϊκά σωματεία. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Εξάλλου εγκρίθηκε χθες, η συγκρότηση «Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της παραβατικότητας» το οποίο αποτελεί συμβουλευτικό, γνωμοδοτικό όργανο για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής και αποκεντρωμένης αντιπαραβατικής
πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών.
ΚΕΔΕ
Σε αναφορά του για το πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Λαρισαίων το χαρακτήρισε «άνευρο», τόνισε ότι «δεν προσέδωσε θετικά στην Αυτοδιοίκηση, από την άποψη ότι δεν επιλύθηκε κανένα ζήτημά της» και σημείωσε πως «ανεξάρτητα από την απόφαση του Συνεδρίου όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει ένας οδικός χάρτης αιτημάτων» φέρνοντας ως παράδειγμα την καταβολή των παρακρατηθέντων στους Δήμους. Ανακοίνωσε δε ότι τον Ιανουάριο προβλέπεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση των δημάρχων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass