«Μάρτυρες» σε 4 σειρές στο μέσο του χωραφιού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ - ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2021 15:03
«Μάρτυρες» σε 4 σειρές πρέπει να αφεθούν στο βαμβακοχώραφο για την εκτίμηση της ζημιάς (φωτ. αρχείου) «Μάρτυρες» σε 4 σειρές πρέπει να αφεθούν στο βαμβακοχώραφο για την εκτίμηση της ζημιάς (φωτ. αρχείου)

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Αναγγελία στον ΕΛΓΑ για ζημιές που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών στη βαμβακοκαλλιέργεια, πραγματοποίησε ο Δήμος Φαρσάλων. Οι πληγέντες αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων οφείλουν να προχωρήσουν σε δηλώσεις ζημίας στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2021.


Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης ότι θα πρέπει να αφήσουν ως «μάρτυρες» για τις εκτιμήσεις, τέσσερις σειρές καλλιέργειας στο μέσο του χωραφιού.
Στα Φάρσαλα παραμένει ασυγκόμιστο το πρώτο χέρι περίπου σε ποσοστό 30%-35% των καλλιεργούμενων εκτάσεων, ενώ η πλειοψηφία των αγροτών, δεν έχει μαζέψει ακόμη τα δεύτερα χέρια. Πέρα από τις ζημιές που προκαλούν οι βροχές δημιουργώντας καραμελοποίηση του καρυδιού και υποβίβαση της ίνας του προϊόντος, οι αγρότες θα πρέπει να κάνουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες -όσοι αποφασίσουν- για να προετοιμάσουν τα χωράφια για τη νέα σπορά δημητριακών.
Ζητούν επίσπευση των διαδικασιών και εξατομίκευση των ζημιών άμεσα από τον ΕΛΓΑ, ώστε να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις από γεωπόνους, καθώς ο χρόνος πιέζει.
Και όλα αυτά με τον καιρό φέτος να μη στέκεται σύμμαχος, καθώς δεν δείχνει να σταθεροποιείται, ώστε να στεγνώσουν τα χωράφια, με νέα αστάθεια να «εισβάλει» από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass