Συλλαλητήριο στη Λάρισα στις 8 Νοεμβρίου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2021 15:43

Συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 «για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση Κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- «έκτρωμα» του Χατζηδάκη».


Αυτό αποφασίστηκε χθες στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου όπου και έγινε η σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων του νομού μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου της Λάρισας.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από πολυεθνική επιχείρηση στη Λάρισα για την πρόσφατη απόλυση συνδικαλιστή.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να εκβιάσουμε τη φαντασία μας για να αποδεχθούμε ως εκσυγχρονισμό, ως κάτι το μοντέρνο τα όσα περιέχει το αντεργατικό έκτρωμα της Κυβέρνησης. Όταν την ίδια στιγμή ο μισθός μας εξαϋλώνεται από την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα από τις τεράστιες ανατιμήσεις. Δεν έχουμε βέβαια να συντηρήσουμε κανένα αστραφτερό κότερο. Πάμε στο βενζινάδικο για να μετακινούμαστε στη δουλειά μας, στο σούπερ μάρκετ για να τραφούμε, να πληρώσουμε το ρεύμα, το τηλέφωνο. Δεν μπορεί κάθε μήνα να αισθανόμαστε σαν «επικηρυγμένοι» από του παρόχους ενέργειας, τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, λες και είμαστε τίποτα εγκληματίες! Δεν θέλουμε όλη μας τη ζωή να μας βγαίνει η ψυχή κάτι να θυμηθώ κάτι ν’ αρχίσω. Να σφίγγουμε τα λουριά με μαστοριά, να βρίσκουμε λύσεις στο ποδάρι.
Αυτή η ανέχεια και φτώχεια που μας καταδικάζουν δεν αναπληρώνεται με λίγα ψίχουλα μέσα από επιδόματα, δήθεν διευκολύνσεις! Θέλουμε κανονικούς μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής! Θέλουμε συγκροτημένα δικαιώματα που να μας προστατεύουν από τη φθορά της δουλειάς, την εργοδοτική ασυδοσία, να δουλεύουμε με ανθρώπινους όρους κι όχι επιστροφή στον μεσαίωνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass