Δικαστικό σίριαλ για διαζευγμένο αντρόγυνο

«ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΩΡΙΜΟΙ» ΤΟΝΙΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ * «ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ * «ΕΦΥΓΑ 2.000 ΧΛΜ. ΜΑΚΡΙΑ, ΠΗΓΑ ΣΕ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ» ΤΟΝΙΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2021 21:09

Οι νουθεσίες της εισαγγελέως αλλά κυρίως της προέδρου του Μονομελούς Κακουργημάτων Λάρισας χαρακτήρισαν χθες την εκδίκαση μιας υπόθεσης που αφορούσε ένα πρώην ζευγάρι Τρικαλινών, οι οποίοι χρόνια μετά το διαζύγιο συνεχίζουν να αντιπαρατίθενται

στις δικαστικές αίθουσες.
Η 41χρονη άνεργη μήνυσε την 42χρονο πρώην σύζυγό της για ληστεία, καθώς με άσκηση σωματικής βίας την έβγαλε από το αυτοκίνητο και την έσυρε στον δρόμο για να αποσπάσει στη συνέχεια το κινητό της τηλέφωνο. Με το Δικαστήριο να μετατρέπει τελικά χθες την κατηγορία από ληστεία σε ενδοοικογενειακή παράνομη βία, καταδικάζοντας τον 42χρονο σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών (με τριετή αναστολή), ενώ νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών. Σε μια δίκη όπου κυριάρχησαν επίσης οι εντελώς αντικρουόμενες καταθέσεις για τα γεγονότα από τους πρώην συζύγους.
«Μου είχε κάνει τον βίο – αβίωτο αλλά δόξα τον θεό κατάφερα να πάρω την επιμέλεια των παιδιών» είπε χθες ο 42χρονος αποδίδοντας τη στάση του για το καλό των δύο ανήλικων παιδιών του άλλοτε ζευγαριού. «Έφυγα 2.000 χλμ. μακριά, πήγα σε τηλεπαιχνίδι» τόνισε η 41χρονη για να αιτιολογήσει από την πλευρά της, πως λόγω οικονομικής ένδειας συμμετείχε σε τηλεοπτικό ριάλιτι «για να μαζέψω ένα σεβαστό ποσό για να συντηρήσω τα παιδιά μου».
«ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ»
Όπως κατέθεσε χθες η 41χρονη, ο πρώην σύζυγός της τον Ιούνιο του 2018 με το αυτοκίνητό του, «μη μπορώντας να αποδεχθεί ότι χωρίσαμε», της έκλεισε τον δρόμο ενώ εκείνη οδηγούσε – σε περιφερειακό δρόμο των Τρικάλων σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- και στη συνέχεια με βία την έσυρε έξω από το αυτοκίνητο, «με έσυρε στην άσφαλτο» όπως είπε η ίδια. Προκαλώντας της εκδορές, τραύματα που βεβαιώθηκαν στη συνέχεια με ιατρική γνωμάτευση από το ΓΝ Τρικάλων.
Για να προσθέσει η 41χρονη πως «δεν μου επέστρεψε ποτέ το κινητό μου», και πως «μου έστελνε μηνύματα ότι έχει ντοκουμέντα στα χέρια του και θα με εκθέσει στο πανελλήνιο», μηνύματα ορισμένα εκ των οποίων αναγνώστηκαν χθες κατά την ακροαματική διαδικασία. Προσθέτοντας επίσης ότι ο σύζυγος την παρακολουθούσε έχοντας τοποθετήσει μηχάνημα εντοπισμού στο ΙΧ. Επιμένοντας τέλος ο πρώην σύζυγος παρά το συναινετικό διαζύγιο είχε «εμμονή» μαζί της και πως απειλούσε ότι θα την εκθέσει, δημοσιοποιώντας αρχειακό υλικό που υποτίθεται περιέχονταν στο κινητό της.
Χθες κατέθεσαν επίσης συγγενείς και φίλοι του κατηγορούμενου, σημειώνοντας πως τα προβλήματα του ζευγαριού «ξεκίνησαν το 2015», ότι ο κατηγορούμενος «δεν έδωσε ποτέ καμία αφορμή» και πως «ήταν τρελά ερωτευμένος» με την 41χρονη η οποία στη συνέχεια «ήθελε να τον εκδικηθεί» και τον έσερνε στα δικαστήρια.
«ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ»
Με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, πριν την απολογία του κατηγορουμένου απευθυνόμενη και προς τους δύο να σημειώνει πως «οφείλετε ως γονείς να είστε πιο ώριμοι. Να μην φθάνετε σε σημείο εξευτελισμού, τα παιδιά κάποια στιγμή θα τα δούνε όλα αυτά. Όταν κάνετε παιδιά, πρώτα είστε γονείς, βάλτε κάτω τους εγωισμούς, αφήστε τους εγωισμούς» υπογράμμισε η πρόεδρος.
Με τον 42χρονο κατηγορούμενο στην απολογία του να επιρρίπτει ευθύνες στη πρώην σύζυγο λέγοντας πως «αμελούσε το θέμα με τα παιδιά» και πως «όλα συνέβησαν όσο εκείνη είχε την επιμέλεια, “πατούσε” πάνω στα παιδιά. Πόσο να αντέξω πια, μου είχε κάνει τον βίο – αβίωτο. Αλλά δόξα τον θεό κατάφερα να πάρω την επιμέλεια των παιδιών. Δεν έγιναν όσα με κατηγορεί» κατέληξε ο κατηγορούμενος αρνούμενος την κατηγορία, ενώ για το μηχάνημα εντοπισμού στο ΙΧ, τόνισε πως αντίστοιχα είχε τοποθετήσει σε όλα τα αυτοκίνητα αλλά «εν αγνοία» της 41χρονης όπως παρατήρησε η εισαγγελέας.
Η οποία στην αγόρευσή της μεταξύ άλλων παρατήρησε τις διαφοροποιήσεις στην κατάθεση της 41χρονης, τη σειρά δικών όπου παραπέμφθηκε ο 42χρονος αλλά κρίθηκε αθώος, την εμφάνιση του 42χρονου από την πρώην σύζυγό του με «εγκληματική συμπεριφορά» (σ.σ. με αφορμή την καταγγελία περί βιασμού), συμπεριφορά που τα δικαστήρια δεν επιβεβαιώνουν, την έλλειψη μαρτύρων για το περιστατικό του 2018 για το οποίο εκδόθηκε ιατρική γνωμάτευση αλλά για εκδορές «κάτι που δεν συνάδει με την περιγραφή» της 41χρονης.
Με την εισαγγελέα να προτείνει την απαλλαγή του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών, σημειώνοντας νωρίτερα «την αποκαρδιωτική ατμόσφαιρα των δύο συζύγων», επαναλαμβάνοντας τη σύσταση της προέδρου «να φερθούν πιο ώριμα και πιο συνετά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα προς όφελος των παιδιών τους».
Η πολιτική αγωγή αντικρούοντας την εισαγγελική πρόταση εστίασε στην ιατρική γνωμάτευση του ΓΝ Τρικάλων που βεβαιώνει εκδορές στην 41χρονη την ημέρα που ο πρώην σύζυγος της έκλεισε τον δρόμο και την έσυρε στην άσφαλτο σύμφωνα με την κατάθεση, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η πράξη τελέστηκε». Με την υπεράσπιση να εστιάζει στις αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν υπέρ του 42χρονου μετά από μηνύσεις της πρώην συζύγου, για να τονίσει πως «δεν αποδείχθηκε η τέλεση της πράξης».
Τελικά με απόφαση του Μονομελούς Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος μετατρέποντας ωστόσο την κατηγορία από ληστεία σε ενδοοικογενειακή παράνομη βία με σκοπό να αφαιρέσει το κινητό, επιβάλλοντας τελικά στον 42χρονο ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass