Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2021 15:05

Αντικαθιστά το αρδευτικό δίκτυο στο Βλαχογιάννι
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λύση στο αρδευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στο Βλαχογιάννι, μετά τον σεισμό του Μαρτίου, δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αντικαθιστώντας αντλητικό συγκρότημα και τοποθετώντας νέο υπόγειο δίκτυο άρδευσης. Το έργο υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση που υπογράφει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δίνουμε λύση στο πρόβλημα άρδευσης στο Βλαχογιάννι. Υπογράφουμε την Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο που οδηγεί στη δημοπράτηση του έργου. Μετά τον σεισμό το αρδευτικό δίκτυο κρίνεται μη λειτουργικό και προχωράμε στην άμεση αντικατάστασή του. Στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Δενδροφύτευση για «ανάσα στον πλανήτη»
ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η «Ασπίδα» ΚοινΣΕπ έχει προγραμματίσει εθελοντική δράση δενδροφύτευσης, αύριο Σάββατο 23 Οκτωβρίου, τις ώρες 15:00 ως 16:30 στο πάρκο της οδού Σανδράκη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων και στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο «7 for earth project».
Το μήνυμα της δράσης είναι: «Ας δώσουμε μια ανάσα στον πλανήτη μας».
Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Πληροφορίες - διευκρινίσεις παρέχονται από τους υπεύθυνους της ΚοινΣΕπ ΑΣΠΙΔΑ κ. Ντίνα Παπαχατζή τηλ.: 6944-261.418 και Θάνο Γκουγκλιάνα τηλ.: 6973-200.342.

 

Σύσκεψη σήμερα για την αμυγδαλοκαλλιέργεια με πρωτοβουλία του Βασ. Κόκκαλη

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. και πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, θα λάβει χώρα σήμερα Παρασκευή, με αντικείμενο την πορεία της αμυγδαλοκαλλιέργειας στον νομό Λάρισας. Στη σύσκεψη που θα διεξαχθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου στις 6 το απόγευμα, έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι αμυγδαλοπαραγωγών από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θα συζητηθούν τα προβλήματα και οι προοπτικές μίας εξαιρετικά δυναμικής καλλιέργειας του νομού Λάρισας.

 

Στη Λάρισα ο υφ. Εθνικής Αμυνας Νίκ. Χαρδαλιάς
Στη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς. Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων ο κ. Χαρδαλιάς, σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την 1η Στρατιά όπου και θα ενημερωθεί για τον ρόλο και την αποστολή των μειζόνων στρατιωτικών διοικήσεων.

 

Τιμάται την Κυριακή η ημέρα των Ην. Εθνών
Με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων της Λάρισας, θα τιμηθεί μεθαύριο Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, η επέτειος της ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών. Το τελετουργικό προβλέπει σημαιοστολισμό όλων των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ, την ημέρα αυτή, από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.
Τα στεφάνια θα καταθέσουν ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ενώ καλούνται να παραστούν, ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος, ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, σύλλογοι καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων και Φορέων
που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή, καθώς και οι πολίτες της Λάρισας.

 

Εκδήλωση τιμής στον Λάμπρο Πλίτση στη Νέα Σμύρνη
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων και Φίλων της Νέας Σμύρνης Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του Λάμπρου Πλίτση, συντοπίτη και πολεμιστή της ΕΛΔΥΚ, για την αγωνιστική του προσφορά και δράση. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας και η ομάδα Παλαιμάχων του Λαρισαϊκού Νέας Σμύρνης, ενώ θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό και ένα θεατρικό δρώμενο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11 στο αμφιθέατρο του 33ου Δημοτικού Σχολείου. Κατά την εκδήλωση θα επιτρέπεται η είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με χρήση μάσκας. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΠΕΑΕΑ: Κατάθεση στεφάνων για την απελευθέρωση
H Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τιμώντας την 77η επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τον Χιτλεροφασιστικό ζυγό από τις δυνάμεις του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ στις 23 Οκτώβρη 1944, θα καταθέσουν στεφάνια στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, αύριο Σάββατο 23 Οκτώβρη και ώρα 10.30 π.μ.

 

Η ΝΔ Λάρισας για την απώλεια του Γ. Χαϊδούλη
Η Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας της Ν.Δ., εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του στελέχους της παράταξης Γεώργιου Χαϊδούλη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ο εκλιπών όλα τα χρόνια της πολιτικής του διαδρομής ήταν ενεργός και αγωνίστηκε με πάθος για την ιδεολογία του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε για χρόνια μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση καθώς ήταν υπεύθυνος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Ν. Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Διακρίθηκε για τη σεμνότητα και την ανιδιοτελή του προσφορά τόσο στο κόμμα όσο και στον εργασιακό του χώρο. Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

 

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ελασσόνα

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και στο πλαίσιο ομαλής διεξαγωγής του αγώνα αυτοκινήτου «5η Ανάβαση Ελασσόνας», θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, από τη Χ/Θ 40+100 (Δ/ση οδών 6η Οκτωβρίου με Μεγ. Αλεξάνδρου πόλης Ελασσόνας) έως και τη Χ/Θ 47+700 (Δ/ση Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης με Ε.Ο. Κατερίνης Ελασσόνας), για αύριο Σάββατο 23 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10:30 έως και 17:00 και για μεθαύριο Κυριακή 24 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10:00 - 16:00.

 

Ημέρα Μνήμης των Ανατολικορωμυλιωτών
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ

Την Ημέρα Μνήμης και Τιμής των Προγόνων καταγόμενων εκ της Ανατολικής Ρωμυλίας, θα τιμήσει αύριο Σάββατο η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Φιλιππούπολη, θα ακολουθήσει μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών τους. Η Ημέρα Μνήμης καθιερώθηκε το 2019 και πραγματοποιείται παραδοσιακά το Σάββατο πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου, για να τιμήσει τους μαρτυρικώς και ειρηνικώς τελευτήσαντες προγόνους από την Ανατολική Ρωμυλία, καθώς επίσης τα μέλη των Δ.Σ. και μέλη της Λέσχης. Το συγκεκριμένο Σάββατο οι Ανατολικορωμυλιώτες το τιμούσαν ως Ψυχοσάββατο. Αυτή την ημέρα έφτιαχναν κόλλυβα και διάβαζαν τρισάγιο για τις ψυχές των νεκρών συγγενών. Το έθιμο συνεχίζεται ακόμη στις μέρες μας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Φιλιππούπολη.

 

Μνημόσυνο για τις Λαρισαίες Εθελόντριες Αδελφές του 1940

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας με ανακοίνωσή του καλεί του εθελοντές και φίλους του να παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο για τις Λαρισαίες Εθελόντριες Αδελφές του έπους του ’40 το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου στον Αγ. Αχίλλιο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθελόντριας στον λόφο του Φρουρίου.
«Η απότιση φόρου τιμής σε αυτές τις κυρίες που πρόσφεραν τις υγειονομικές υπηρεσίες σε δυσμενείς συνθήκες είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι σύγχρονοι Ερυθροσταυρίτες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Μνημόσυνο για Κατσίφα
Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο Πύρρος», θα τελέσει την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μεθαύριο Κυριακή 24 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Λαρίσης, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass