Η Λάρισα τιμά την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή

*ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ *ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2021 9:05

Εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τη γερμανική κατοχή, στις 23 Οκτωβρίου 1944, οργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων σήμερα Σάββατο στο Ηρώο της πόλης, στον λόφο του Φρουρίου.


Επίσης εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Ηρώο, έχει ως εξής:
10:45 π.μ. Άφιξη και παράταξη σημαιοφόρων των σχολείων.
10:55 π.μ. Άφιξη προσκεκλημένων.
11:00 π.μ. Έναρξη τελετής. Επιμνημόσυνη δέηση.
11:05 π.μ. Ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Δεληγιάννη.
11:15 π.μ. Κατάθεση στεφάνων.
11:25 π.μ. Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας.
11:35 π.μ. Ενός λεπτού σιγή - Εθνικός Ύμνος.
11:40 π.μ. Λήξη τελετής.
Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στην επέτειο από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων, στην πλατεία Σάπκα (Κεντρική πλατεία). Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Λάρισας η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα παρουσιάσει:
1) Επετειακό βίντεο αφιέρωμα στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» της μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα, παρουσιάζοντας επιλεγμένα έργα με αναφορά στην κατοχή και την αντίσταση, την περίοδο 1941-1944.
Το βίντεο θα παρουσιαστεί μέσω των καναλιών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου, της ιστοσελίδας και του καναλιού του Μουσείου στο YouTube.
2) Βίντεο αφιέρωμα από την έκθεση «Η μνήμη της πόλης» που φιλοξενείται μόνιμα στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Το βίντεο θα παρουσιαστεί μέσω των καναλιών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου, της ιστοσελίδας και του καναλιού του μουσείου στο YouTube. Επιμέλεια: Ελένη Ζανέτα.
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Οργανωμένες ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στην έκθεση «Η μνήμη της πόλης», από τη Φωτοθήκη Λάρισας, ως και τις 24 Οκτωβρίου τις ώρες 19:00 και 20:00. Για κρατήσεις θέσεων στο 2410-616.266. Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις ισχύουν τα πρωτόκολλα για τις επισκέψεις σε αμιγείς χώρους.
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τιμά την επέτειο Απελευθέρωσης της Λάρισας από τη Γερμανική κατοχή και υλοποιεί στον χώρο του εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με σχολεία της πόλης.
Ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και σήμερα Σάββατο τις ώρες 10:00-14:00, για μεμονωμένες και ομαδικές ξεναγήσεις (με περιορισμένο αριθμό ατόμων).
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-280.220.
ΠΕΑΕΑ: Κατάθεση στεφάνων για την απελευθέρωση
H Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τιμώντας την 77η επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τον Χιτλεροφασιστικό ζυγό από τις δυνάμεις του ΕΑΜ- στις 23 Οκτώβρη 1944, θα καταθέσουν στεφάνια στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, σήμερα Σάββατο 23 Οκτώβρη και ώρα 10.30 π.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass