Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2021 15:05

Συγχαρητήρια ΟΝΝΕΔ στους εκλεγέντες

Με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών της 24ης Οκτωβρίου και τη συμμετοχή 3.000 και πλέον μελών, η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Λάρισας με ανακοίνωσή της συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας Ηλία Σουφλιά, τα μέλη της ΔΕΕΠ, τους προέδρους και τα συμβούλια των ΔΗΜΤΟ, καθώς και τους συνέδρους που εξελέγησαν.

«Να συγχαρούμε ιδιαιτέρως, τους υποψηφίους συνέδρους προερχόμενους από την ΟΝΝΕΔ που έλαβαν μέρος στη διαδικασία μέσω της οποίας εξελέγησαν 10 μέλη για να εκπροσωπήσουν τη νεολαία του νομού μας στο επερχόμενο συνέδριο της ΝΔ. ΟΝΝΕΔ και ΔΕΕΠ Λάρισας θα συνεχίσουν να συμπορεύονται, να αναδεικνύουν και να επιλύουν ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά και την τοπική κοινωνία. Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία σε όλους τους νεοεκλεγέντες και όλοι μαζί να συνεχίσουμε το έργο και την παρακαταθήκη των απερχόμενων» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πανηγυρίζει Ναός των Αγ. Αναργύρων

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, στην κοινότητα Αγίων Αναργύρων. Αύριο Κυριακή στις 5 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, και θα γίνει αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.
Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, στις 7.30 π.μ. θα τελεσθεί όρθρος, στις 9 π.μ. πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία, θα γίνει θείο κήρυγμα και θα ακολουθήσει το ύψωμα των Αγίων Αναργύρων.

 

 Μαθήματα οινολογίας

Ο Όμιλος «Φίλων της αμπέλου και του οίνου» ν. Λάρισας «Ο Διόνυσος» οργανώνει μαθήματα οινολογίας σε τρία επίπεδα: α) για αρχάριους (με διάρκεια 2 μηνών), β) για επαγγελματίες (με διάρκεια 4 μηνών), γ) για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ (Χημικούς, βιοχημικούς, βιολόγους, γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους κ.τ.λ,) με διάρκεια 10 μηνών. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-252.079 και 698-6535.273.

 

Εκλογές στον Σύλλογο «Φιλότης»

Αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη διετία θα διεξάγει ο Ανθρωπιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Φιλότης» Λάρισας, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου από 6 μ.μ. έως 8 μ.μ. στον αίθριο χώρο του «Φρουρίου» στον λόφο της Λάρισας. Όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους μέχρι 31/10/2021 επικοινωνώντας με τα μέλη: Καρκαντό Στέλιο 6937-015.800, Κίτσο Λεωνίδα 6937-221.061 και Αργυρούλη Λιάνα.

 

«Η πρόληψη σώζει ζωές»
ΤΟ ΚΕΠΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Ο Δήμος Ελασσόνας συμμετέχει στον αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μήνας ευαισθητοποίησης για αυτό το είδος καρκίνου που όταν εντοπίζεται στα πρώτα στάδια, μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως. Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Υγείας κ. Καριπίδης στόχος του ΚΕΠ Υγείας Ελασσόνας είναι να υπενθυμίσει σε όλες τις γυναίκες ότι ο καρκίνος του μαστού τις αφορά και ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Η διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο ή και σε προκαρκινικό στάδιο αυξάνεται όλο και περισσότερο λόγω της ευαισθητοποίησης των γυναικών όσον αφορά στον προληπτικό έλεγχο των μαστών με την αυτοψηλάφηση, τη μαστογραφία και το υπερηχογράφημα. Τα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο του μαστού έχουν αυξηθεί και ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με αυτήν την ασθένεια μειώνεται σταθερά, κυρίως λόγω παραγόντων όπως η έγκαιρη ανίχνευση, η νέα εξατομικευμένη προσέγγιση στη θεραπεία και η καλύτερη κατανόηση της νόσου.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου του μαστού.
Γυναίκες 39-49 ετών: Μαστογραφία κάθε 2 έτη.
Γυναίκες 50 ετών και άνω: Μαστογραφία κάθε έτος.
Αυτοεξέταση μαστού. Η αυτοεξέταση μαστού πρέπει να ξεκινάει από νεαρή ηλικία και να συνεχίζεται τακτικά κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Ο λόγος είναι πως συμβάλλει στην επαγρύπνηση των γυναικών σχετικά με την υγεία των μαστών. Αν υπάρξει μια αλλαγή, εξογκώματα ή άλλα ασυνήθιστα σημεία στο στήθος σας, μιλήστε αμέσως με τον γιατρό σας.

 

Γιορτάζει η «Εσφαγμένη» στην ενορία Πέτρου-Παύλου

Με την ευκαιρία της εορτής της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Εσφαγμένης» θα γιορτάσει και φέτος η Ενορία Πέτρου και Παύλου αύριο Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021. Η εν λόγω εορτή έχει καθιερωθεί από την ημέρα που μεταφέρθηκε από το Άγιο Όρος στην εν λόγω ενορία (την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο) που για φέτος συμπίπτει με την αυριανή ημέρα. Μετά τη Θ. Λειτουργία θα τελεστεί η Αρτοκλασία και το ύψωμα της Παναγίας, προβλεπομένων όλων των υγειονομικών μέτρων.


Εκλογές Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαππείου

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαππείου, αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα της τοπικής κοινότητας Ζαππείου.


Συνέλευση της «Παιδικής Στέγης»

Το Σωματείο «Ελληνική Μέριμνα-Παιδική Στέγη» Λάρισας, οργανώνει Γενική Συνέλευση αύριο Κυριακή, στις 6 μ.μ. στον χώρο της Παιδικής Στέγης, με θέματα οικονομικός απολογισμός, ενημέρωση για την πορεία της συμφωνίας με τον Δήμο Λαρισαίων και απόφαση κύρωσης της συμφωνίας αυτής.


Συνέλευση Σωματείου Μαγείρων Λάρισας

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Μαγείρων Λάρισας, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στις 17:30 στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπου μεταξύ άλλων θα γίνει συζήτηση για τη διενέργεια εκλογών ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι μπορούν να το δηλώσουν και να συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής, την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass