Πειθαρχική εξέταση για την καταγγελία βιασμού της εκπαιδευτικού από τον προϊστάμενό της

ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ - «ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο Γ. Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΛΕΞ. ΚΟΠΤΣΗΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ - ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΔΩΣΕ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΕΝΩ ΚΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2021 21:30

Εντολή προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση έδωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως «σε συνέχεια καταγγελίας κατά ανώτερου στελέχους Εκπαίδευσης για το ποινικό αδίκημα του βιασμού» όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας.
Εξέταση που - όπως διευκρίνισε στην «Ε» - ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης «θα διεξαχθεί άμεσα, από την ερχόμενη εβδομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται για να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα και τυχόν πειθαρχικά αδικήματα».


Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας να διαταχθεί έρευνα καθιστά πλέον και επίσημα γνωστό ότι, μηνύτρια και μηνυόμενος είναι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας αν και τυπικά οι εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση δρομολογήθηκαν μετά την κοινοποίηση της μήνυσης στο Υπουργείο Παιδείας από τη μηνύτρια, στο πλαίσιο υποβολής αίτησης για τη μετακίνησή της σε άλλη θέση. Αίτηση που κατατέθηκε μετά και την καταγγελία περί βιασμού καθώς ήταν αδύνατο για την ίδια να συνεχίσει να εργάζεται ως υφισταμένη όπως και πριν στον ίδιο χώρο εργασίας με τον καταγγελλόμενο και προϊστάμενό της.
Πρόκειται για Λαρισαία εκπαιδευτικό, η οποία στις 11 Οκτωβρίου μήνυσε για βιασμό τον προϊστάμενό της και διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης που εδρεύει στη Λάρισα.
Όπως καταγγέλλει η εκπαιδευτικός, αργά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου έχοντας εμπιστοσύνη στον προϊστάμενό της βρέθηκαν οι δυο τους για διασκέδαση στα παράλια του νομού. Η νυχτερινή έξοδος κατέληξε σε μαρτύριο για την καθηγήτρια, καθώς όπως αναλυτικά περιγράφει στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά, έπεσε θύμα βιασμού από τον προϊστάμενό της.
Η μήνυση προκάλεσε την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - αρχικά διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση η οποία διεξήχθη κάτω από καθεστώς εχεμύθειας. Στο πλαίσιο της οποίας μηνύτρια και μάρτυρες έδωσαν καταθέσεις.
ΕΔΩΣΕ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Στη συνέχεια, από την καταγγέλλουσα καθηγήτρια υποβλήθηκε υπόμνημα στο οποίο περιλαμβανόταν έκθεση εξέτασης DNA (σ.σ. ιδιωτικού εργαστηρίου Αθηνών) σύμφωνα με την οποία στο φόρεμα της εκπαιδευτικού «βρέθηκε ίχνος γενετικού υλικού» ανδρός «το οποίο είναι επαρκές και συγκρίσιμο». Έτσι αφού περαιώθηκε η αρχική προκαταρκτική έρευνα, ο κ. Τζαμαλής διέταξε στη συνέχεια συμπληρωματική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ο μηνυόμενος προϊστάμενος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις αλλά και γενετικό υλικό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο προϊστάμενος προσήλθε προχθές στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση, όπου ελήφθη γενετικό υλικό προκειμένου να εξεταστεί παράλληλα με αυτό που βρέθηκε στο φόρεμα της εκπαιδευτικού, ενώ αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για όσα καταγγέλλονται σε βάρος του. Για να γίνει έτσι γνωστή και επισήμως η δική του εκδοχή για τα γεγονότα, αφού από χθες γίνονται γνωστές μόνο «διαρροές».
Σε ό,τι αφορά το τυπικό της διαδικασίας, όταν υποβληθεί η δικογραφία και αποφανθεί ο Εισαγγελέας, τότε η Υπουργός Παιδείας θα λάβει την όποια απόφασή της και άσχετα από την ευρισκόμενη σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα. Την οποία έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θα διενεργήσει υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, με τον κ. Κόπτση να υπογραμμίζει για ακόμη φορά πως «θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass