«Θα ανθίσει η μαύρη εργασία»...

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΝΕ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2021 21:04

Της Νατάσας Πολυγένη
Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανά χείρας και τη βεβαίωση αρνητικού τεστ προσήλθαν χθες στα κομμωτήρια και κουρεία οι Λαρισαίοι και Λαρισαίες. Η ανακοίνωση των νέων μέτρων έφερε εκ νέου αναστάτωση στον κλάδο που μετρά πληγές από την αρχή της

πανδημίας.
Εν τω μεταξύ, υπήρξαν και περιπτώσεις ανεμβολίαστων συμπολιτών που προσπάθησαν να μεταφέρουν το προγραμματισμένο ραντεβού τους σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το έξοδο για τον έλεγχο κορονοϊού έστω και μια φορά. Ωστόσο, τα νέα μέτρα είναι γεγονός και πολλά κομμωτήρια έσπευσαν να ενημερώσουν την πελατεία τους με αφίσες στην είσοδο του καταστήματος και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο τους πελάτες, αλλά και τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί, αφού πλέον θα είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στην εργασία τους έχοντας υποβληθεί σε rapid test ή μοριακό έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα.
Για τις αλλαγές που φέρνουν τα νέα μέτρα μιλά στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών-Κομμωτριών ν. Λάρισας, κ. Βαγγέλης Τσιαρδάκας, ο οποίος με την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων δεν διαπίστωσε κάποια αλλαγή στην κίνηση, αλλά την ίδια ώρα εκφράζει την ανησυχία του ότι, για ακόμα μία φορά, η μαύρη εργασία στα σπίτια θα βγει κερδισμένη και τα κουρεία και τα κομμωτήρια χαμένα.
ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
«Ήδη από την αρχή της πανδημίας έχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά, ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν οδηγηθεί και σε λουκέτο. Η μείωση του τζίρου αγγίζει το 40%. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι είναι μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και για αυτό από την πρώτη στιγμή εφαρμόζουμε στο ακέραιο όλα τα μέτρα και έτσι θα πράξουμε και τώρα. Σίγουρα δεν μας είναι εύκολο να κάνουμε τον «χωροφύλακα» και να ζητάμε πιστοποιητικά, τεστ και ταυτότητες. Ξέρουμε ότι πολλοί θα οδηγηθούν στα παράνομα. Ήδη η Ομοσπονδία μας προγραμματίζει συνάντηση με τον υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε μια προσπάθεια να σώσουμε ό,τι μπορούμε» λέει χαρακτηριστικά. Τα κυριότερα αιτήματα του κλάδου είναι η μείωση του ΦΠΑ, καθώς υπάρχουν μεγάλες απώλειες εισοδήματος, η σύσταση επιτροπής ελέγχου για όσους εργάζονται παράνομα σε σπίτια και τέλος η απαγόρευση πώλησης επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίων σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα καλλυντικών και φαρμακεία.
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Λαρισαία κομμώτρια Άντζελα Αγγελίτση που διατηρεί την επιχείρησή της στο κέντρο της πόλης και αναφέρει: «Μας στεναχωρεί που θα αναγκαστούμε να κάνουμε τον αστυνομικό στις επιχειρήσεις μας. Τα μέτρα θα έπρεπε να αφορούν όλους τους κλάδους. Από την πρώτη στιγμή εφαρμόζουμε μέτρα στα κομμωτήριά μας που έχουν μειώσει το εισόδημά μας. Οι πελάτες προσέρχονται με ραντεβού και δεν παρατηρείται ποτέ συνωστισμός, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια των εργασιών.
Τα συγκεκριμένα μέτρα θα έπρεπε να αφορούν όλες τις επιχειρήσεις. Γιατί να εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ; Είμαστε μονίμως αγχωμένοι πια και με την απειλή ελέγχων και προστίμων. Εννοείται ότι συντασσόμαστε με την προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά τα μέτρα να μην είναι εξοντωτικά για τον κλάδο και φυσικά να υπάρχει η ανάλογη στήριξη από την Κυβέρνηση στα προβλήματά μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass