Στο ίδιο έργο θεατές… με κατάτμηση αναθέσεων στον Δήμο Κιλελέρ

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ Γ. ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ -Β. ΧΑΤΖΟΥΛΗ-Γ. ΚΑΡΥΟΥΔΗ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2021 15:01

«Η Δημοτική Αρχή Κιλελέρ έχει κάνει κανόνα τις απευθείας αναθέσεις, ακόμη και για την προμήθεια υλικών ή υπηρεσιών τις οποίες μπορεί να προμηθευτεί με διαγωνισμό, προσπαθεί επίσης να ρίξει «στάχτη στα μάτια», ώστε να διαφεύγει

της προσοχής ότι αναθέτει ποσά στα όρια του νόμου, σε προμηθευτές που επιλέγονται με αδιαφανείς διαδικασίες». Αυτό καταγγέλλουν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κιλελέρ κ. Γιώργος Ακριβούλης, Βασίλης Χατζούλης, Γιώργος Καρυούδης, με αφορμή και την πρόσφατη προμήθεια κάδων απορριμμάτων με πέντε διαφορετικές αναθέσεις στον ίδιο προμηθευτή από τη Δημοτική Αρχή. Αναλυτικότερα η καταγγελία των τριών ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Κιλελέρ: «Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία καταγγελία μας για την κατάτμηση έργων με ανάθεση στον ίδιο εργολάβο, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλελέρ «ξαναχτύπησε». Μετά την προμήθεια κάδων απορριμμάτων με πέντε διαφορετικές αναθέσεις στον ίδιο προμηθευτή, μία για κάθε διαφορετική δημοτική κοινότητα του Δήμου, επανέρχεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προχωρώντας σε κατάτμηση εργολαβίας για την προμήθεια αμμοχάλικου και λοιπών υλικών, προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες από τις πλημμύρες στην αγροτική οδοποιία. Έτσι η Δημοτική Αρχή «σπάζει» την ανάθεση των 38.128 ευρώ σε τέσσερις διαφορετικές αναθέσεις, μία για κάθε δημοτική ενότητα, παρά το γεγονός ότι και οι τέσσερις γίνονται στον ίδιο προμηθευτή!
Πέρα από το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει κανόνα τις απευθείας αναθέσεις, ακόμα και για την προμήθεια υλικών ή υπηρεσιών τις οποίες μπορεί να προμηθευτεί με διαγωνισμό, προσπαθεί επίσης να ρίξει «στάχτη στα μάτια» ώστε να διαφεύγει της προσοχής ότι αναθέτει ποσά στα όρια του νόμου, σε προμηθευτές που επιλέγονται με αδιαφανείς διαδικασίες. Με τη συνήθη λοιπόν τακτική της, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλελέρ ανέθεσε στην ίδια εταιρεία την προμήθεια αμμοχάλικου και λοιπών υλικών για την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες στις δημοτικές ενότητες: Πλατυκάμπου (21.352), Αρμενίου (7.626), Κραννώνα (3.050) και Νίκαιας (6.100).
Θα ρωτήσουμε τη Δημοτική Αρχή για μια ακόμα φορά: Ποια είναι η επείγουσα ανάγκη που απέτρεψε τη διενέργεια, έστω και πρόχειρου διαγωνισμού; Για ποιο λόγο γίνεται η κατάτμηση των αναθέσεων ανά δημοτική ενότητα, αφού η δουλειά καταλήγει στον ίδιο προμηθευτή; Και θα περιμένουμε υπομονετική την απάντηση. Εμείς και οι δημότες του Δήμου Κιλελέρ…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass