Η Λάρισα τίμησε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Φρούριο - Δηλώσεις βουλευτών - περιφερειάρχη

Δημοσίευση: 22 Νοε 2021 19:14

Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμήθηκε χθες στη Λάρισα ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αρχικά τελέστηκε το πρωί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμου. Ακολούθησε ομιλία από τη διευθύντρια του 22ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Σοφία Κουτσιανοπούλου, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο (λόφος Φρουρίου), όπου και έγινε η κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, αλλά και από εκπροσώπους κομμάτων και φορέων. Εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τον Εθνικό Ύμνο.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
*Μ. Χαρακόπουλος: Με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον
«Σε μια περίοδο σοβαρών εξωτερικών προκλήσεων, αλλά και ρευστότητας του διεθνούς συστήματος, η ευρεία ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με νέα εξοπλιστικά προγράμματα -στην ανάγκη της οποίας είχα αφιερώσει την ομιλία μου επί του πρώτου προϋπολογισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη- συνεπάγεται την αύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας όσο και του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής ΝΔ, κ. Μ. Χαρακόπουλος, για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που εορτάζεται την ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του επισημαίνει ότι «η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τη διαρκή επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τους κανόνες τους Διεθνούς Δικαίου, ακολουθώντας μια παρωχημένη πολιτική επέκτασης του «ζωτικού χώρου» της, σύμφωνα με νεοοθωμανικές και παντουρκικές ιδεοληψίες. Η χώρα μας, όπως έχει καθήκον, υψώνει απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις ένα αδιαπέραστο τείχος, που εκτός από τις ισχυρές συμμαχίες, περιλαμβάνει την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων. Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό φρόνημα του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που καταγράφεται διαρκώς σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, δικαιούμαστε να ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία».

 

*Χρ. Κέλλας: Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις για μια ισχυρή Ελλάδα
«Σε όλη την Ελλάδα γιορτάζουμε σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου, τη μεγάλη Θεομητορική γιορτή της 21ης Νοεμβρίου, κατά την οποία τιμούμε την ανυπολόγιστη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα μας. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους στρατιωτικούς μας για το έργο και τις θυσίες τους και υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη των πεσόντων στο καθήκον». Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προσθέτοντας: «Χάρη στην προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, τη διαρκή εγρήγορση των φρουρών μας σε Αιγαίο και Έβρο και τις στρατηγικές συμμαχίες που έχει διαμορφώσει η κυβέρνησή μας, η ισορροπία ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο έχει αλλάξει άρδην διασφαλίζοντας τη διεθνή νομιμότητα και διαφυλάσσοντας τα σύνορα της Ε.Ε.».

 

*Στέλλα Μπίζιου: Γεωστρατηγική αναβάθμιση
«Σε μια εποχή που η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από αστάθεια -αναφέρει δήλωση της κ. Στέλλας Μπίζιου-, η χώρα μας αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά, με την απόκτηση υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων και με τη σύναψη στρατηγικών αμυντικών συμμαχιών. Η Ελλάδα ενισχύεται, η Ελλάδα «μεγαλώνει» και γίνεται ο αδιαπραγμάτευτος πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις στη θάλασσα, στην ξηρά και στον αέρα και υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα. Είναι οι «φύλακες» των συνόρων μας, οι εγγυητές της εθνικής μας ασφάλειας. Τους ευγνωμονούμε. Χρόνια πολλά», κατέληξε στη δήλωσή της η κ. Μπίζιου.

 

*Β. Κόκκαλης: Θεματοφύλακας της ασφάλειας και της ευημερίας της πατρίδας μας
Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Η σημερινή ημέρα είναι μία μεγάλη γιορτή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας αλλά και για την Ορθοδοξία. Οφείλουμε με ταπεινότητα ως πολίτες να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στο προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που άοκνα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, είναι ο άγρυπνος φρουρός των κυριαρχικών μας συμφερόντων και ο καθοριστικός εκείνος παράγοντας για την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας μας».

 

* Ευαγγελία Λιακούλη: Οι Ένοπλες Δυνάμεις παντοτινοί άγρυπνοι φρουροί της πατρίδας
Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε τους στυλοβάτες της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας μας, τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τους εθνοφύλακες της πατρίδας μας, που σε όλο το μήκος των συνόρων μας, κρατούν Θερμοπύλες για να διασφαλίσουν την εθνική μας ακεραιότητα. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας, παντοτινοί άγρυπνοι φρουροί των συνόρων μας, έτοιμοι να θυσιαστούν στον βωμό υπεράσπισης της πατρίδας μας. Οι σύγχρονες απειλές εδαφών είναι πολλές, με κυρίαρχες αυτές που εκπορεύονται από τη γείτονα Τουρκία, τον μόνιμο ταραξία της Μεσογείου και αμφισβητία του Διεθνούς Δικαίου. Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, με τις Ένοπλες Δυνάμεις θωρακισμένες και έτοιμες να υπερασπιστούν ανά πάσα στιγμή, κάθε εθνικό κίνδυνο».

 

*Κ. Αγοραστός: Τιμούμε την Παναγία, τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις
Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους οι οποίοι φυλάσσουν  τη χώρα μας, ενώ τιμούμε και εκείνους που την κάνανε μεγάλη. Σε μια εποχή αναθεωρητική με πολλούς εχθρούς και επικίνδυνες καταστάσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι ισχυρές. Ομοψυχία, συνεργασία, συνέργεια, υπερκομματικός πατριωτισμός για μια Ελλάδα ισχυρή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass