Ναυτικές προσκοπικές περιπέτειες Λαρισαίων

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2014 19:18 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:52

 

Ναυτικές προσκοπικές περιπέτειες έζησαν οι πρόσκοποι της 1ης και 2ης Ομάδας Προσκόπων Λάρισας, που συμμετείχαν φέτος στην Πανελλήνια Ναυτοπροσκοπική Συνάντηση «Regatta 2014» στα Καλά Νερά του Πηλίου. Στη 8ήμερη συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος 1.255 πρόσκοποι από Ελλάδα και Αίγυπτο, 350 ενήλικες βαθμοφόροι πρόσκοποι.

Σε δελτίο τύπου αναφέρονται και τα εξής:  «Ήταν η καλύτερη κατασκήνωση που έχω ζήσει, μοναδικές εμπειρίες, μοναδικά άτομα…», «καινούργιοι φίλοι μας, δε θα σας ξεχάσουμε ποτέ, μου λείπετε ήδη…»     «Θέλω να γυρίσει ο χρόνος πίσω…», «Θέλω Regatta ξανά…», «Τα σκέφτομαι και θα ξεκινήσω να κλαίω πάλι…», «Σε μία βδομάδα χιλιάδες εμπειρίες, ακόμα περισσότερες αναμνήσεις…». Όταν τα παιδία εκφράζονται έτσι δεν μπορεί κανένας να τα αμφισβητήσει και να μη προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να συνεχίσει την εθελοντική του προσφορά στο σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Παιδιά και ενήλικες είχαν τη τύχη να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες, να γνωρίσουν κόσμο από κάθε γωνιά της Ελλάδας και την Αίγυπτο, να παίξουν και να μάθουν σε ένα εντυπωσιακό και γεμάτο διαφορετικών σημείων ενδιαφέροντος προσκοπικό πρόγραμμα. Για του λόγου το αληθές, γνωρίσαμε και γευθήκαμε παραδοσιακές συνταγές σε ψάρια, σπιτική λεμονάδα, έθιμα, παραδόσεις και χορούς στο προσκοπικό ψαροχώρι, παίξαμε στη θάλασσα και περάσαμε τις δοκιμασίες για να βοηθήσουμε τον Ιάσωνα και τους Αργοναύτες του. Τραγουδήσαμε και χορέψαμε μαζί με τους πειρατές σε μία δυνατή βραδιά, ενώ ανεβήκαμε τους τοίχους αναρρίχησης και κάναμε θαλάσσιο κανό υπό την καθοδήγηση των έμπειρών μελών του συλλόγου Αγριάς, βρήκαμε το χαμένο Κίλτ σε ένα βραδινό μυστηρίου και εξερεύνησης και τραγουδήσαμε τα προσκοπικά μας τραγούδια. Ταξιδέψαμε στην παράδοση με τον Μουτζούρη, το παραδοσιακό τρενάκι και αφού γνωρίσαμε τη θάλασσα και φτιάξαμε τη δική μας τεράστια σχεδία ταξιδέψαμε στα γαλανά νερά του Παγασητικού με τις βάρκες, τραβήξαμε κουπί και μάθαμε να λειτουργούμε ως πλήρωμα πραγματικό. 

Η υπέροχή αυτή κατασκήνωση ολοκληρώθηκε με μία φαντασμαγορική συναυλιακή γιορτή που τα είχε όλα… Τραγούδι, χορό, παρουσιάσεις, παιχνίδια, φωτιές, πυροτεχνήματα και πολύ πολύ συγκίνηση διότι όλοι ξέραμε ότι έφτανε το τέλος…

Ελπίζουμε και προσπαθούμε όλοι περισσότερα παιδιά να έχουνε τη δυνατότητα να γνωρίζουν τον προσκοπισμό και τις εμπειρίες που προσφέρει. Για το λόγω αυτό και φέτος οι εγγραφές ξεκινάνε στις 12/9 και στα τηλέφωνα: 2410-536037, για όλους και ειδικότερα για παιδιά από: 7-11 στο: 6978493095 και 11-15 στο: 6947608386 και 15-18: 6974109957.»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass