Ενα στα πέντε παιδιά θα δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση

-ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ «HELP-LINE» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Γ. ΚΟΡΜΑΣ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2021 21:12

«Ένα στα πέντε παιδιά θα δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στα κοινωνικά δίκτυα» δήλωσε ο κ. Γεώργιος Κορμάς, υπεύθυνος της γραμμής βοήθειας «help-line» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς.


Ο κ. Κορμάς μιλώντας χθες σε διαδικτυακή εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης ν. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ, με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, παρουσίασε τους κινδύνους του, και τη σημερινή κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε με τις συνθήκες της πανδημίας.
Σημείωσε ότι εμφανίζεται «εκρηκτική αύξηση χρήσης του διαδικτύου από παιδιά και συγκεκριμένα εκρηκτική αύξηση δημιουργίας λογαριασμών τους στα κοινωνικά δίκτυα», καθώς και «ακραίες καταστάσεις εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο…», ενώ παράλληλα παρατηρείται «έξαρση της βίας π.χ. συμμορίες ανηλίκων, ξεκαθάρισμα λογαριασμών με βίαιο τρόπο, όπου παρουσιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
«Το επίπεδο των προβλημάτων είναι πολύ χειρότερο απ’ ό,τι μπορούσαμε να φανταστούμε…» υποστήριξε ο κ. Κορμάς αναφερόμενος στα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη γραμμή βοήθειας «help-line» και εκτιμά ότι «κάθε γονιός πρέπει να σώσει το παιδί του, και οι φορείς μόνο επικουρικά μπορούν να στηρίξουν την κατάσταση».
Επισήμανε πως «το παιδί βρίσκεται εκτεθειμένο σε οποιονδήποτε χρήστη και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία 1 στα 5 παιδιά συναντούν αγνώστους στο διαδίκτυο».
Δήλωσε γενικότερα, πως ο άνθρωπος δεν ήταν έτοιμος να διαχειριστεί την αναγκαστική μετάβαση των δραστηριοτήτων του στο διαδίκτυο που επήλθε λόγω της πανδημίας και ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του, είτε σωματική, είτε ψυχική… και δήλωσε χαρακτηριστικά : «Το 90% του πληθυσμού ενημερώνεται από τα κοινωνικά δίκτυα και δεν μπορούν να αντιληφθούν ποια πληροφορία είναι σωστή και ποια λάθος. Επίσης εκατομμύρια Ελληνες ψάχνουν ιατρικές πληροφορίες από το διαδίκτυο, χωρίς να έχουμε αναπτύξει την κριτική ικανότητά μας…».
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας -ΟΚΑΝΑ κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, εξαίροντας το έργο που επιτελούν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης και του «Εργαστηρίου Ζωής», και σημείωσε ότι η δομή θα συνεχίσει το έργο της για να επιτύχει ακόμη περισσότερους στόχους.
Επίσης σε χαιρετισμό της η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ, και επίτιμη πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας -ΟΚΑΝΑ Λίτσα Λιακούλη, έκανε αναφορά στο βραβευμένο έργο του «Εργαστηρίου Ζωής» και στην επιτυχία της λειτουργίας του, να μετουσιώνει τα μηνύματα της πρόληψης μέσα από την τέχνη.
Παράλληλα η βουλευτής έκρινε επιτακτική ανάγκη να κατατεθούν προτάσεις ειδικών επιστημόνων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων παρενόχλησης στο διαδίκτυο.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας -ΟΚΑΝΑ κ. Βασίλης Πινακάς και η υπεύθυνη του τομέα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ κ. Νίκη Γεωργαλά. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Χρήστος Πιτσίλκας.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass