ΑΣΕΠ το ’22 για εργαζόμενους όλων των κλάδων

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΔΡΑΜΑΛΙΩΤΗ «ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»

Δημοσίευση: 26 Νοε 2021 19:28

Τις προθέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων (άνω των 15.000 σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας) όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών σε διάφορα Υπουργεία και

φορείς, επιβεβαίωσε από τη Λάρισα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο της Παρασκευής (Εύης) Δραμαλιώτη «Το επιτελικό κράτος, ρυθμιστική συνοχή και συντονισμός στο κέντρο διακυβέρνησης» (εκδόσεις Παπαζήση), ενώ για το βιβλίο εκτός του κ. Βορίδη μίλησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Δημήτρης Κατσαρός.
Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας για το βιβλίο και προσπαθώντας να εξηγήσει στο κοινό τι κάνει ένα κράτος επιτελικό ανέφερε μια σειρά παρεμβάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (πρόεδρος στο οποίο είναι η Παρασκευή Δραμαλιώτη), τα ειδικά προγράμματα κατάρτισης για το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ που θα γίνει εντός του 2022. Μάλιστα έδωσε και αυτός έναν όρο για το «επιτελικό κράτος» λέγοντας πως είναι: «Η ορθολογική επιτομή, η οποία βρίσκεται στον αντίποδα όσων θέλουν να κυβερνούν χωρίς κανέναν έλεγχο τεκμηρίωσης». Επικαλούμενος μάλιστα την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περιέγραψε την εμπειρία να πρέπει να υπογράφει δεκάδες αποφάσεις καθημερινά, «όγκος δουλειάς που βρίσκεται πλέον στα χέρια του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα» σημείωσε. Οδηγό για κάθε υπουργό και εργαλείο στα χέρια των πολιτών, που δύνανται να αξιολογούν το κυβερνητικό έργο κατά τη διάρκεια ή και στο τέλος κάθε χρονιάς, χαρακτήρισε το ετήσιο κυβερνητικό σχέδιο, ενώ σημείωσε ότι το ετήσιο κυβερνητικό σχέδιο για το 2022 θα βγει στον «αέρα» εντός των ημερών.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
«Τώρα είναι η ώρα της θεσμικής επανάστασης στη δημόσια διοίκηση με τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση» σημείωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Ελλάδα είναι η πιο συγκεντρωτική αυτοδιοικητικά χώρα» τόνισε ο κ. Αγοραστός, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «Υπάρχουν περίπου 25.000 διαδικασίες και περιφερειακές αρμοδιότητες που ασκεί το κεντρικό κράτος και μόνο 625 που ασκούν οι Περιφέρειες. Έτσι διατηρείται μια γεωμετρία γραφειοκρατίας, που ταλαιπωρεί τον κόσμο. Είμαστε η πιο συγκεντρωτική από αυτοδιοικητικής άποψης χώρα στον κόσμο μαζί με την Τουρκία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Χιλή και τη Γροιλανδία. Οι Περιφέρειες είναι έτοιμες. Έχουμε καταθέσει τη νομοθετική πρόταση επανασχεδιασμού της τοπικής αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού και μετάβασης στην περιφερειακή διακυβέρνηση. Αλλά και το σχέδιο για τον περιορισμό των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίες δεν υπηρετούν καμιά ουσιαστική ανάγκη και διατηρήθηκαν ενάντια σε κάθε μελέτη κόστους-οφέλους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αγοραστός.
Ο Δημήτρης Κατσαρός από την πλευρά του σημείωσε ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στο έργο της χωρίς επιτελική, δημοκρατική διοίκηση, ενώ η πρόκληση της σύστασης του κλάδου επιτελικών στελεχών είναι πολύ σημαντική.
Η συγγραφέας του βιβλίου κ. Παρασκευή Δραμαλιώτη με τη σειρά της, αφού ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες που βρέθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου της, σημείωσε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στη γενέτειρά μου και παρουσιάζω το βιβλίο μου. Ευχαριστώ τον κ. Κώστα Αγοραστό για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον που έδειξε από την αρχή να παρουσιαστεί το βιβλίο στη Λάρισα και τον Μάκη Βορίδη που βρίσκεται δίπλα μου στην προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε το Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και την εκπαίδευση του προσωπικού του Δημόσιου Τομέα. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, το κέντρο διακυβέρνησης οργανώνεται, οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού γίνονται όλο και πιο τεχνοκρατικές. Σ’ αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η επιτελική, τεχνοκρατική διοίκηση, που είναι το κλειδί για το επιτελικό κράτος» τόνισε ανάμεσα σε άλλα η εκ Φαρσάλων ορμώμενη Παρασκευή Δραμαλιώτη.
Στην εκδήλωση που συντόνιζε ο δημοσιογράφος Απόστολος Ράιδος, παρευρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, οι δήμαρχοι Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, Τεμπών Γιώργος Μανώλης, Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, αντιδήμαρχοι Δήμων του Νομού, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών σχηματισμών και σωμάτων ασφαλείας, επιχειρήσεων, φορέων και αρκετός κόσμος.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass