Τσάτσαρος -Μπασδέκη στον β’ γύρο των δικηγόρων

Τρίτος ο Χρ. Μπραζιώτης - Τι δήλωσαν στην «ΕτΔ» - Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς για το νέο Δ.Σ.

Δημοσίευση: 29 Νοε 2021 21:17

Από τις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, 5 Δεκεμβρίου - όπως αναμενόταν άλλωστε - θα αναδειχθεί τελικά ο επόμενος πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας.


Στις χθεσινές εκλογές νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος Τρύφων Τσάτσαρος που λαμβάνοντας 228 ψήφους κατέλαβε την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την νυν πρόεδρο Νικολέττα Μπασδέκη η οποία έλαβε 212 ψήφους, ενώ τρίτος, με μικρή ωστόσο διαφορά αναδείχθηκε ο Χρ. Μπραζιώτης λαμβάνοντας 197 ψήφους.
Η μικρή διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερης υποψήφιας καθιστά εξίσου ενδιαφέρουσα την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, καθώς οι δικηγόροι θα κληθούν να επιλέξουν μόνο για πρόεδρο χωρίς την «πίεση» της σταυροδοσίας των χθεσινών εκλογών, αφού στη δεύτερη κάλπη συμμετείχαν συνολικά 42 υποψήφιοι για τις 14 θέσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
Οι εκλογές διεξήχθησαν σε αίθουσα του Μεγάρου Δικηγόρων και με δεδομένα τα μέτρα για τον κορονοϊό υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, αφού από τους 752 που είχαν δικαίωμα ψήφου, στην κάλπη προσήλθαν 669 δικηγόροι, ενώ βρέθηκαν 637 έγκυρα ψηφοδέλτια (19 άκυρα και 13 λευκά).
Για το αξίωμα του προέδρου έλαβαν: Τσάτσαρος Τρύφων 228 ψήφους, Μπασδέκη Νικολέττα 212 και Μπραζιώτης Χρήστος 197 ψήφους.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Τσάτσαρος σε δήλωσή του στην «ΕτΔ» σημειώνει πως «θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους συναδέλφους μου για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και το σύνολο εκείνων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ισχυροποιώντας τον ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους τους συνυποψηφίους μου, για την προεδρία αλλά και για το Διοικητικό Συμβούλιο, διότι η προεκλογική περίοδος διεξήχθη μέσα σε ένα κλίμα ευπρέπειας και σοβαρότητας, απόλυτα συμβατό με το δικηγορικό λειτούργημα.
Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων την επόμενη ημέρα, να αποδείξουμε ό,τι μπορούμε με νηφαλιότητα, μέσα από σύνθεση απόψεων και συνέργειες να πετύχουμε την πολυπόθητη επανεκκίνηση που χρειάζεται ο Σύλλογος, ώστε να ανταποκριθεί στη σωρεία των ανοιχτών ζητημάτων που απειλούν ακόμη και την ίδια τη βιωσιμότητα του κλάδου».
Η κ. Μπασδέκη σε δήλωσή της στην «ΕτΔ» σημειώνει πως «στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε η συμμετοχή των δικηγόρων της Λάρισας στις εκλογές του ΔΣΛ ήταν εξαιρετικά ελπιδοφόρα.
Σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος προσήλθε και με την ψήφο του κατέδειξε την αγωνία του για το μέλλον του λειτουργήματος. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους συναδέλφους που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και στην ομάδα των ικανών συνεργατών μου. Με πίστη και η τελική έκβαση θα δικαιώσει το έργο, τη συνέχεια, τη συνέπεια και τη μαχητικότητα της διοίκησης του ΔΣΛ, το οποίο επιτελέστηκε σε ακραία δύσκολες συνθήκες, καλώ όλους σε συστράτευση για να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δυναμικής και ακηδεμόνευτης εκπροσώπησης των δικηγόρων».

 

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΨΗΦΩΝ
Μετά την καταμέτρηση ψήφων για τους υποψήφιους προέδρους ξεκίνησε η καταμέτρηση για την ανάδειξη των συμβούλων, η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα.
Αργά χθες βράδυ ωστόσο και από τα πρώτα στοιχεία (σ.σ. επί 300 καταμετρημένων ψηφοδελτίων) οι 42 υποψήφιοι σύμβουλοι (με αλφαβητική σειρά) έλαβαν:
Αλεξανδρή Γεωργία 31 ψήφους, Ανδριτσόπουλος Ανδρέας 88, Βακρατσάς Νικόλαος 13, Βαλάση Σταματία 15, Βελησσαρίου Κωνσταντίνος 58, Βράκας Βασίλειος 43, Γιαννούλας Φώτιος 68, Γκάγκα Φαίδρα 65, Γκανάτσιος Νικόλαος 57, Δάκτυλα Ασημούλα 19, Δημοβέλης Πέτρος 40, Διαμαντή Ευαγγελία 10, Διανελλάκης Ευάγγελος 78, Ζιάγκας Ιωάννης 59, Ζουλούμη Μαρία 35, Θεοδωρόπουλος Άγγελος 41, Καλογεράς Στυλιανός 68, Κατσίδη Αναστασία 35, Κάτσικα Μαρία 16, Κολοκυθόπουλος Νικόλαος 75, Κυριακίδης Μιχαήλ 17, Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρα 32, Λιλές Κωνσταντίνος 25, Μερισιώτη Ελένη 23, Μήλιου Ευρυδίκη 57, Μίγα - Κατσογιάννη Δέσποινα 45, Μπαλατσούκας Δημήτριος 34, Μπατζιανούλης Παναγιώτης 56, Νάνου Βασιλική-Μαρία 54, Νασιοπούλου Αθηνά 27, Ντούμος Χαρίσιος 60, Παπαγεωργίου Φωτεινή 55, Παπαευθυμίου Χρυσούλα 22, Παπαμάρκου Ζωή 47, Ραχαβέλιας Μιχαήλ 50, Ρεμπάκη Μαγδαληνή-Μαρίνα 41, Σακοράφα Ευαγγελία 32, Σαμαράς Αθανάσιος 34, Σουλακούδης Κυριάκος 47, Τζιαστούδη Ειρήνη 29, Τρικάκη Ευδοκία 43 και Τσικαρδώνης Ευάγγελος 60 ψήφους.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass