«Η ποιμαντορία σας εξέπεμψε φως ελπίδας»

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2021 16:35

«Άφατη χαρά μας διακατέχει που η Θεία Χάρις μας επέτρεψε να βρεθούμε σήμερα εδώ στην πάλαι ποτέ βασιλεύουσα, στην πόλη-κόσμημα του κόσμου και φάρο της Ορθόδοξης Οικουμένης, για να συνεορτάσουμε μαζί σας τη θρονική εορτή του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και να πανηγυρίσουμε και

εμείς, ταπεινοί προσκυνητές, τη συμπλήρωση 30 ετών ευκλεούς διακονίας σας στον μαρτυρικό Οικουμενικό θρόνο». Με αυτά λόγια αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος στην προσφώνησή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε επίσης ότι «γνωστό τοις πάσι το πολυσχιδές έργο σας, που είναι αντάξιο των μεγάλων προκατόχων σας υπό συνθήκας, ωστόσο, αντίξοες και ενίοτε καταθλιπτικές. Κι όμως, με την ακράδαντη Πίστη σας, την ισχυρή Αποφασιστικότητά σας και την ακαταπόνητη Εργασία σας, καταφέρατε να «κινήσετε» ακόμη και όρη δυσκολιών. Ο Οικουμενικός θρόνος, επί της σοφής ποιμαντορίας σας εξέπεμψε φως ελπίδας και πνευματικής ανάτασης προς όλους τους Ορθοδόξους σε καιρούς χαλεπούς. Συνάμα εμπέδωσε την κομβική θέση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως σε ανατολή και δύση, σε όλες τις ηπείρους, καθώς το Φανάρι αναδείχθηκε σε δρώντα παράγοντα της διεθνούς σκηνής. Γνωρίζουμε καλά ότι όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν με απερίγραπτους κόπους, με ατελείωτες ώρες ημερόνυχτης εργασίας, με σφοδρές αντιθέσεις και υπόγειες υπονομεύσεις από διαφόρους κύκλους και κέντρα. Παρ’ όλα αυτά εσείς παραμείνατε ορθός προμαχώνας των δικαίων της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού θρόνου, υπερασπιστής δισχιλιετιών παραδόσεων. Τύχη αγαθή μου επεφύλαξε το προνόμιο και τη χαρά να σας έχω παρακολουθήσει από τα πρώτα σας βήματα στην πατριαρχική σας διακονία. Και έχω άμεση γνώση των όσων έχετε κατορθώσει, και πρωτίστως το πώς φθάσατε στο σημερινό αποτέλεσμα».
Στην αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο., εκτός του κ. Χαρακόπουλου, συμμετέχουν οι βουλευτές κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Σταύρος Κελέτσης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Ιωάννης Σαρακίωτης, καθώς και ο σύμβουλος της Οργάνωσης δρ Κώστας Μυγδάλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass