«Ας δώσει εκείνα που έπρεπε…»

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2021 15:15

«Μόνο ως ειρωνεία θα μπορούσε κανείς να εκλάβει την πρόθεση του πρωθυπουργού, να διαθέσει τα χρήματα από τα πρόστιμα, που θα καταβάλουν οι μη εμβολιασμένοι, ηλικίας άνω των 60 ετών στην ενίσχυση του συστήματος υγείας», εκτιμά η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Λάρισας Άννας Βαγενά, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της:

«Λέγοντας αυτά, την ίδια στιγμή κόβει 820 εκατομμύρια ευρώ, από τη δημόσια υγεία, στον προϋπολογισμό του 2022 και δηλώνει ότι έχει 600 εκατομμύρια τα οποία κρατά στην άκρη για να τα δώσει αν χρειαστεί. Δηλαδή πότε θα χρειαστεί; Αν όχι τώρα που το νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα καταρρέουν και στην Αττική βρίσκονται πέρα των ορίων τους; Όταν καταλήγουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ ή νοσηλεύονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων; Είναι μία κυβέρνηση που λίγα έκανε και πολλά ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν. Μία κυβέρνηση που κινείται πάντα κατόπιν εορτής και πάντα σε λάθος κατεύθυνση. Μία κυβέρνηση που επειδή δεν πείθει επιχειρεί να μπαλώσει τις τρύπες. Άλλο να δίνεις κίνητρα και άλλο να επιβάλεις τιμωρίες. Άλλη αξία έχει το πρόστιμο των 100 ευρώ για έναν υψηλά αμειβόμενο συνταξιούχο, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πληρώνει το πρόστιμο και να μην εμβολιάζεται, και άλλο για έναν χαμηλοσυνταξιούχο, με σύνταξη 400 ευρώ, που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες. Δηλαδή οι αδύναμοι θα την πληρώσουν πάλι. Το μόνο πρόστιμο που πρέπει να επιβάλει ο πρωθυπουργός είναι ένα, και αυτό στον εαυτό του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass