Εκδήλωση του Ιδρύματος Μποδοσάκη για ΜΚΟ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2014 17:29 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:54

Ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση της στρατηγικής του «για την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών» διοργανώνει στη Λάρισα το Ιδρυμα Μποδοσάκη.

Η εκδήλωση, που θα γίνει την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, είναι ανοιχτή στο κοινό αλλά στόχος των διοργανωτών είναι η προσέλκυση εκπροσώπων ΜΚΟ της περιοχής, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για τις συγκεκριμένες δυνατότητες επιχορήγησης που προσφέρει το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι Πολίτες» (προαγωγή των δημοκρατικών αξιών συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, ενδυνάμωση δομών - ανάπτυξη των ικανοτήτων των ΜΚΟ - προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την «Κοινωνία των Πολιτών»).

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «το Ίδρυμα Μποδοσάκη, έχει θέσει ως στρατηγικό του στόχο την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών στη χώρα μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Ίδρυμα προωθεί τρεις συγκεκριμένες δράσεις: Τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τον έλεγχο των ΜΚΟ. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του Ιδρύματος είναι σε εξέλιξη και αναμένονται σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα.

Την ανάπτυξη των οργανωτικών δομών και ικανοτήτων των ΜΚΟ μέσα από την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος Capacity Building, με τρόπο συστηματικό και αξιοκρατικό.

Τη χαρτογράφηση των ελληνικών ΜΚΟ, σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς και ομάδες επιστημόνων, ώστε να καταστεί στη συνέχεια ευχερής η αξιολόγηση της αξιοπιστίας τους και η ανάπτυξη κατά ομάδες δικτύων που θα αυξήσουν την κοινωνική τους αποτελεσματικότητα.

Το Ίδρυμα στηρίζει την ανάπτυξη μιας δυναμικής, ανεξάρτητης και ισχυρής κοινωνίας των πολιτών, η οποία λειτουργεί με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας, δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και ενδυναμώνει τη δημοκρατία.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει αναδειχθεί Φορέας Υλοποίησης του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο επιχορηγεί και ενδυναμώνει ελληνικές ΜΚΟ βάσει συγκεκριμένων προτάσεων και δράσεων. Το πρόγραμμα αυτό, ύψους 7,34 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), και συγκεκριμένα τις χώρες της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2016».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή τις ενημερωτικές εκδηλώσεις διευκρινίζεται επίσης ότι «στις 22 Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται οι δυο επόμενες ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς ΜΚΟ, που αφορούν, στην «Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και στην «Ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη των ικανοτήτων των ΜΚΟ και προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την κοινωνία των πολιτών».

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, αλλά επίσης επιθυμώντας να προκαλέσει μια ευρύτερη συζήτηση για τη σημασία της Κοινωνίας των Πολιτών στη χώρα μας, το Ιδρυμα Μποσοδάκη έχει καταρτήσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε 6 πόλεις της Ελλάδας.

Πρώτος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, στις 22 Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν η Λάρισα (24/9), τα Ιωάννινα (26/9), η Αλεξανδρούπολη (1/10), το Ηράκλειο Κρήτης (3/10) και τελευταίος σταθμός η Αθήνα (7/10).

ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα, η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της πρώην Κλινικής Κατσίγρα, στις 7 το απόγευμα της 24ης Σεπτεμβρίου.

Με τους διοργανωτές να διευκρινίζουν πως «η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, στόχος όμως είναι η προσέλκυση εκπροσώπων ΜΚΟ της περιοχής, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για τις συγκεκριμένες δυνατότητες επιχορήγησης που προσφέρει το Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Εκ μέρους του Ιδρύματος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Βλαστός θα αναπτύξει τη στρατηγική του Ιδρύματος για την Κοινωνία των Πολιτών, ενώ οι διαχειριστές προγραμμάτων επιχορήγησης θα ενημερώσουν τους ΜΚΟ της περιοχής για τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση επιχορήγησης, στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass