Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2021 15:05

Από σήμερα οι εκλογές δημοτικών υπαλλήλων
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, θα πραγματοποιηθούν από σήμερα 6 Δεκεμβρίου έως την ερχόμενη Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, σε τρεις πόλεις του νομού.
Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα στην Ελασσόνα από 9.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ. (στο ΚΑΠΗ στην πλατεία).

Αύριο Τρίτη στα Φάρσαλα από 9.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ. (στο Δημαρχείο), ενώ μεθαύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στη Λάρισα από 9.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ. (στο Εργατικό Κέντρο).

 

Σε δύο περιόδους οι άδειες των στρατιωτικών
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) γνωστοποίησε έγγραφο του ΓΕΕΘΑ με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο «το ΓΕΕΘΑ αφού έλαβε υπ’ όψιν τις τρέουσες υπηρεσιακές ανάγκες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προτείνει όπως δοθεί εορταστική άδεια, πέραν των προβλεπομένων, στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων σε δύο περιόδους: Πρώτη περίοδος από 18 έως 28 Δεκεμβρίου και δεύτερη περίοδος από 30 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου 2022.
Η ΠΟΜΕΝΣ χαιρέτισε «την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην πρόταση της Ομοσπονδίας (με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου) για την έγκαιρη εισήγηση έκδοσης της διαταγής χορήγησης της ειδικής εορταστικής άδειας, για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Από σήμερα η διανομή τροφίμων στον Τύρναβο
Σήμερα και αύριο θα διανεμηθούν τα δωρεάν τρόφιμα σε δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ από τον Δήμο Τυρνάβου. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η διανομή για όλους τους δικαιούχους όλων των Κοινοτήτων θα γίνει:
* Για όσους το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως Λ: Σήμερα από 8:30 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυρνάβου (πίσω από το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου).
* Για όσους το επώνυμό τους αρχίζει από Μ έως Ω: Αύριο Τρίτη από 8:30 το πρωί έως 13:30 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο. Οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν τον χώρο με όχημα θα ακολουθήσουν τον διαμορφωμένο διάδρομο εισόδου (από την πλευρά της Λαϊκής Αγορά) και εξόδου (από πλευράς Αναψυκτήριου). Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα έγγραφα, όπως τον ΑΜΚΑ σε δημόσιο έγγραφο και την αστυνομική ταυτότητα.

 

Τετραήμερο αιμοδοσίας του Συλλόγου «Ελπίδα»
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διοργανώνει τετραήμερο προσφοράς και ζωής…
Το πρόγραμμα των αιμοδοσιών θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στα Δελέρια, θα συνεχιστεί την Παρασκευή 17/12 στη Ροδιά και το Σάββατο 18/12 στον Τύρναβο (στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Αφοι Μπρέζα») και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στον Αμπελώνα.

 

Πορεία μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Πορεία «μνήμης και αγώνα» για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη διοργανώνεται σήμερα και στη Λάρισα. Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 6 μ.μ. σήμερα στην πλατεία Ταχυδρομείου μεταξύ άλλων απευθύνουν το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η Κατάληψη Ντουγρού.

 

Αιμοδοσία στην Τερψιθέα

Η Κοινότητα, το Δημοτικό Σχολείο, οι Σύλλογοι και όλοι οι φορείς της Τερψιθέας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία αύριο Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, με σύνθημα «Δίνω αίμα, σώζω ζωές». Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος από τις 8:30 έως τις 13:00.

 

Tρισάγιο δασκάλων για Κων. Κούμα

Στο Παλαιό Κοιμητήριο της Λάρισας βρίσκεται ο τάφος του Λαρισαίου Διδασκάλου του Γένους Κωνσταντίνου Κούμα. Στις 7 Δεκεμβρίου του 1965 έγινε η ανακομιδή των οστών από την Τεργέστη στη Λάρισα. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας που φέρει το όνομα του Λαρισαίου Διδασκάλου του Γένους θα τελέσει Τρισάγιο στη μνήμη του αύριο Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στις 5 το απόγευμα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass