«Τρέχει» η ανάπτυξη, συγκρατείται η ανεργία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΙΖΙΟΥ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 16:32

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.
Η κα Μπίζιου και οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην οικονομία και την αγορά και αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Συναντήθηκα θεσμικά με τους δύο φίλους προέδρους στο πλαίσιο των τακτικών μου επαφών με τους ανθρώπους της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού, ώστε να έχω τη δική τους οπτική για τα πράγματα, όπως τα βιώνουν οι επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους.
Η κυβέρνηση έχει επιδείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά καθ όλο το διάστημα της υγειονομικής κρίσης, λαμβάνοντας μέτρα που προστατεύουν την αγορά και τις θέσεις εργασίας. Με μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, τα προγράμματα «ΓΕΦΥΡΑ» και «ΑΝΑΣΑ», η αναστολή των συμβάσεων και των φορολογικών υποχρεώσεων, η επιδότηση ενοικίων, τα στεγαστικά καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας που δημιούργησε η πανδημία. Τα συνολικά μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας ανέρχονται σε 16,6 δισ. ευρώ για το 2021, ενώ το κόστος των επιπλέον μέτρων τόνωσης διαμορφώνεται πλέον στα 3,5 δισ. ευρώ για το 2021-2022.
Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στη συγκράτηση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο, ενώ είναι πρώτη σε ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο του 2021 και οι προβλέψεις για το 2022 είναι εξίσου ευοίωνες.
Με τις επενδύσεις να πολλαπλασιάζονται, την ανεργία να συρρικνώνεται, και τις επιχειρήσεις να ανακτούν την κανονικότητα στην οικονομική τους δραστηριότητα, η οικονομία επιστρέφει στο προ πανδημίας κλίμα», κατέληξε η κα Μπίζιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass