Σηματοδοτεί επάνοδο στην κανονικότητα

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2021 16:02

«Ο φετινός προϋπολογισμός σηματοδοτεί την επάνοδο στην κανονικότητα, αυτήν που αναζητά ο κάθε πολίτης, για την καθημερινότητά του, αυτήν που επαγγέλθηκε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019» υποστήριξε ο Λαρισαίος βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της

Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2022.
Στην ομιλία του ο Λαρισαίος βουλευτής, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«…Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, αποδείχθηκε περίτρανα το πόσο έωλο ήταν το σύνθημα μπαμπούλας της αριστεράς για τη δήθεν κακή νεοφιλελεύθερη ΝΔ. Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε δίπλα σε αυτόν που είχε ανάγκη, στον απλό εργαζόμενο, στη μικρή και μεσαία επιχείρηση, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση.
Και γι’ αυτό δόθηκε πάνω από το 1/4 του ΑΕΠ σε μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος, σε φορολογικές απαλλαγές και ελαφρύνσεις, σε μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Και βέβαια σε ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, που σε αυτήν τη δοκιμασία απέδειξε την ανεκτίμητη αξία του. Με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, που θα συνεχιστούν και το 2022, καθώς ένας στους τρεις που θα διορισθούν στο δημόσιο, δηλαδή 6.000, θα είναι για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ και αύξηση των πόρων για την υγεία που αποτελούν μια σημαντική προίκα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στη μετά covid εποχή.
Και καλό είναι κάποια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση, που κινείται μια στο καρφί και μια στο πέταλο, μια με γραμμή Πολάκη και μια με Ξανθού, να πάψει την πολιτική τυμβωρυχία, και την άγονη κριτική για το ΕΣΥ».
Σε άλλο σημείο αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα υποστήριξε:
«Εν μέσω λοιμών, σεισμών, καταποντισμών και πρωτόγνωρων καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Οι αγρότες το αναγνωρίζουν. Οφείλω, όμως, κι από αυτό το βήμα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, κυρίως λόγω των κατακόρυφων αυξήσεων στην ενέργεια και τα αγροτικά εφόδια.
Υπήρξαν ομολογουμένως, παρεμβάσεις, όπως η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις ζωοτροφές και η μερική χορήγηση του αγροτικού πετρελαίου, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε καταργήσει. Όμως, δεν αρκούν. Χρειάζονται κι άλλες παρεμβάσεις, ιδιαίτερα για το αγροτικό ρεύμα, που προκαλεί ηλεκτροπληξία στους αγρότες, που βλέπουν τους λογαριασμούς τους να εκτινάσσονται εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής. Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνησή μας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την άμβλυνση του προβλήματος, που βεβαίως είναι διεθνές, αλλά επηρεάζει άμεσα την πρωτογενή παραγωγή».
Παράλληλα, ανέδειξε το πρόβλημα της συρρίκνωσης του πληθυσμού θεωρώντας απαραίτητο να υπάρξουν γενναιότερες οικονομικές παροχές και φοροαπαλλαγές σε όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια, να κάνουν παιδιά. «Η οικογενειακή πολιτική, η πολιτική της δημογραφικής ανάτασης πρέπει να καταστεί κεντρικό στοιχείο της πολιτικής, και να αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό» τόνισε χαρακτηριστικά για να καταλήξει: «Παράλληλα, πρέπει να ανατραπεί το περίφημο brain drain, η φυγή νέων προς αναζήτηση εργασίας. Κι εδώ ένα είναι το αντίδοτο για την επιστροφή: η οικονομική ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων. Και προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη μπει γερά θεμέλια, με την έλευση στην Ελλάδα παγκόσμιων κολοσσών, όπως η pfizer ή η amazon, και προϊόντος του χρόνου θα ακολουθήσουν και άλλες εφόσον συνεχίζει η κυβέρνηση να πολιτεύεται με μεταρρυθμιστικό οίστρο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass