Θεοτόκια στην Κοιλάδα

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2014 23:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:55

Πανηγυρίζει στις 6, 7, και 8 Σεπτεμβρίου η Κοιλάδα, για την γιορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου και διοργανώνεις τα   «ΙΓ΄ Θεοτόκια».

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στις 7:00 θα ψαλεί το μυστήριο του ιερού ευχελαίου και στην συνέχεια η ενορία θα τιμήσει τους επιτυχόντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Λυκείου Κοιλάδος για την επιτυχία τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδος. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην πλατεία του χωριού. Την Κυριακή το απόγευμα στις 7:00 θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 8:00 θα γίνει η περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας των Κοιλαδαίων με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων. Μετά το πέρας της περιφοράς θα γίνει η αρτοκλασία στην φιάλη του ναού. Θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα στην πλατεία του χωριού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοιλάδας ο ΦΑΡΟΣ και θα συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιππούπολης Λάρισας. Την Δευτέρα το πρωί από τις 7:30 θα ψαλεί ο πανηγυρικός όρθρος και η θεία λειτουργία, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Το απόγευμα της Δευτέρας στις 7:00 θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και ο παρακλητικός κανόνας της Παναγίας.

Τα Θεοτόκια, ένας θεσμός της Κοιλάδος  με πλούσιες θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις και διοργανώνονται από το 2002. Οργανωτές, η Κοινότητα Κοιλάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοιλάδας «Ο Φάρος» και η εκκλησιαστική επιτροπή.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass