Freedom Pass:

Παράταση 6 μηνών για τη χρήση των 150 ευρώ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500.000 ΝΕΟΙ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΩΣ 25 ΕΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2021 16:50

Δεν χάνουν τα 150 ευρώ όσοι νέοι δεν προλαβαίνουν να τα ξοδέψουν μέχρι το τέλος του έτους. Με κοινή Υπουργική Απόφαση δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2022 στη χρονική διάρκεια ισχύος της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας Freedom Pass, που έληγε κανονικά 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το μέτρο αφορά νέους 18-25 ετών που έκαναν τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού Covid-19. Ίσχυε από το καλοκαίρι, αλλά πολλοί νέοι που νόσησαν πριν μήνες και έκαναν τώρα την α’ δόση ή αποφάσισαν να κάνουν τώρα την πρώτη δόση, δεν θα είχαν μπροστά τους χρονικό περιθώριο να καταναλώσουν τα 150 ευρώ της κάρτας, με πραγματοποίηση αγορών ή λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.
Ουσιαστικά το υπόλοιπο των 150 ευρώ δεν χάνεται, αλλά μεταφέρεται μέχρι την 30ή.6.2022. Για τον λόγο αυτόν, δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο νέοι έχουν ήδη κάνει χρήση του Freedom Pass. Συγκεκριμένα, στο πρώτο πεντάμηνο ισχύος του (από 20/07/2021) έχουν υλοποιηθεί 506.520 αιτήσεις για την απόκτησή του.
Διευκρινίζεται ότι η παράταση αφορά τη δυνατότητα αξιοποίησης των Freedom Pass που θα έχουν εκδοθεί μέχρι το τέλος του 2021 για ένα επιπλέον εξάμηνο και όχι στη δυνατότητα έκδοσης νέου μετά την 01η/01/2022. Θυμίζουμε πως το Freedom Pass είναι μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ που προορίζεται για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Έτσι, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να πληρώνει για προϊόντα και υπηρεσίες απλά «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο εάν πρόκειται για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα, είτε εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας σε e-shop, εάν πρόκειται για ηλεκτρονικές συναλλαγές.* Η κάρτα εκδίδεται στο freedompass.gov.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass