Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2021 15:05

Μνημόσυνο εκτελεσθέντων στο Μεγάλο Μοναστήρι
Εκδήλωση για την 78η επέτειο από την εκτέλεση των 45 πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής θα πραγματοποιήσουν σήμερα στο Μεγάλο Μοναστήρι ο Δήμος Κιλελέρ και η Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Μοναστηρίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκδήλωση περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στις 10:30 στο μνημείο των πεσόντων.

 

Αιμοδοσία αύριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο
O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, οργανώνει αιμοδοσία με το σύνθημα: «Φέτος τα Χριστούγεννα ...JE T’AIME (ΖΕ Τ’ ΕΜ) πιο πολύ!».
Σε συνεργασία με το Αιματολογικό Τμήμα - Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνει για 2η φορά αύριο από τις 9.00 έως τις 13.00, εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης και της τήρησης των υγειονομικών μέτρων οι εθελοντές να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ.: 2410-287.508, email: larissa@ifg.gr» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

 

 Πότε κλείνουν τα γραφεία της Μητρόπολης
Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι κλειστά κατά την περίοδο των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου τις εξής ημερομηνίες: 24/12, 27/12, 30/12, 31/12, 3-6/01.
Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να εκδώσουν άδειες Γάμου να φροντίσουν τις ημέρες που τα Γραφεία παραμένουν ανοιχτά να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους, καθώς και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους στις ημέρες και ώρες λειτουργίας του διοικητικού κέντρου της Μητροπόλεως.

 

Αγρυπνία την Πέμπτη στον Αγιο Αχίλλιο
Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, ιερά αγρυπνία που θα περιλαμβάνει τις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων, τον Εσπερινό της εορτής και τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
Στις 5 μ.μ. όμως θα ψαλεί ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερωνύμου.

 

Μνημόσυνο στην Ενορία Πέτρου και Παύλου
Σήμερα προ της του Χριστού Γεννήσεως η Ενορία Πέτρου και Παύλου της Λάρισας διοργανώνει την καθιερωμένη σύναξη για όλους εκείνους που τελευταία δοκιμάστηκαν από τη θλίψη και τον πόνο.
Προς τον σκοπό αυτόν θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο για τους ενορίτες που τελευταία εκοιμήθηκαν.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η συμμετοχή των πιστών στην εβδομάδα προς τους πάσχοντες, μια διακονία αγάπης που διοργανώνει η εν λόγω ενορία ενόψει των Χριστουγέννων.

 

Καταγγελία ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις Βάσεις
Τα Παραρτήματα Θεσσαλίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων σημειώνουν πως «η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, το Στρατόπεδο Γεωργούλα στον Βόλο και το Λιμάνι επιλέχτηκαν για να εξυπηρετηθούν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί.
Καλούμε τον λαό και τη νεολαία της περιοχής μας, τονίζουν, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να καταδικάσουμε μαζικά αυτή την επικίνδυνη πολιτική και να δυναμώσουμε την πάλη για να εμποδίσουμε αυτές τις εγκληματικές αποφάσεις που μετατρέπουν τη Θεσσαλία και τη χώρα μας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τον λαό μας σε στόχο σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass