Ψάχνοντας τα τυχερά λαχεία ύψους 1,2 εκατ. στη Λάρισα...

ΠΩΣ ΕΜΑΘΕ ΕΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΡΕΝΤΑ» ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2021 21:03

Του Κώστα Γκιάστα Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ηλικιωμένος που χθες το πρωί λίγο μετά τις 8 και μισή βρέθηκε

στη διασταύρωση των οδών 31ης Αυγούστου και Σολωμού στη Λάρισα. Κρατούσε το Λαϊκό Λαχείο στα χέρια του και πήγε στο πρακτορείο της οικογένειας Θεοδωρόπουλου με την επωνυμία «Ρέντα». Εκεί συνειδητοποίησε πως κρατούσε μια πεντάδα με τον τυχερό αριθμό της προηγούμενης νύχτας. Αυτό το κομμάτι χαρτί του έδινε αυτόματα... 25.000 ευρώ μόνο. Και λέμε «μόνο» διότι αν είχε και μια από τις τυχερές σειρές τότε το ποσό θα πολλαπλασιαζόταν.
Στο ίδιο σημείο το προηγούμενο βράδυ είχε γίνει γνωστό πως από εκεί διοχετεύτηκε σε διάφορα πρακτορεία και πλανόδιους πωλητές, καθότι σημείο χονδρικής πώλησης, η τυχερή 50άδα που συνολικά μοιράζει το ποσό του 1.2 εκατομμυρίου ευρώ. Και το «ψαχτήρι» για την ανεύρεση των τυχερών λαχείων ξεκίνησε...
«Στην αρχή πήραμε τηλέφωνα όλους όσους τροφοδοτήσαμε με λαχεία και αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωναν τους πελάτες τους. Τουλάχιστον αυτούς που γνωρίζουν σίγουρα» εξηγεί στην «Ε» ο Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος. Ήδη μάλιστα μ’ αυτόν τον τρόπο βρέθηκε κι ένας άλλος νικητής στα Τρίκαλα που κερδίζει τριπλάσιο ποσό από τον Λαρισαίο.
«Είναι η 50άδα με τον τυχερό αριθμό 18397 και μοιράστηκε σε πολλούς τυχερούς» λέει ο 36χρονος Λαρισαίος, Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος και συνεχίζει: «Μέχρι στιγμής γνωρίζω πως έχουν βρεθεί οι δύο τυχεροί. Δεν έχουμε βρει τους άλλους. Ο ένας ήρθε σ’ εμάς και γνωρίζω πως άλλος ένας βρέθηκε από τον λαχειοπώλη στα Τρίκαλα».
Περιγράφοντας την πρωινή επίσκεψη του ενός εκ των τυχερών λέει: «Ήταν ο πρώτος μας πελάτης. Ήρθε για να κοιτάξει το λαχείο του και μόλις το είδε πως κερδίζει έκλαιγε σαν μικρό παιδί. Χάρηκε γιατί είναι μεγάλο το ποσό των 25.000 ευρώ και έρχονται τα Χριστούγεννα. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι στο μαγαζί».
Ο Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος εξηγεί πως το λαχείο έσπασε σε διάφορα κομμάτια και σίγουρα είναι πολλοί τυχεροί. «Αν κάποιος έχει πάρει τρίδυμο που πετυχαίνει την τυχερή σειρά όλα μαζί τότε παίρνει συνολικά 920.000 ευρώ. Ωστόσο πιστεύω πως το πιο πιθανό είναι να έχει σπάσει και να έχει πουληθεί σαν πεντάδες ξεχωριστά. Έτσι κατά πάσα πιθανότατα υπάρχουν άλλοι πολλοί τυχεροί».
Εξηγεί πως αυτοί από την πλευρά τους «έχουμε ενημερώσει τους λαχειοπώλες γιατί εμείς είμαστε και πρακτορείο χονδρικής πώλησης και δίνουμε σε πλανόδιους και σε άλλα πρακτορεία. Όλοι ψάχνουν. Ας ελπίσουμε να είναι πολλοί οι τυχεροί για να μοιραστούν χρήματα στον κόσμο».
Ο κ. Θεοδωρόπουλος τονίζει πως πρόκειται για σπάνια τύχη αφού «είχε πενταπλό τζακ ποτ και γι’ αυτό τα χρήματα είναι αρκετά και δεν σταματούν στις 500.000 ή στις 600.000 ευρώ». Όπως υπογραμμίζει «η Λάρισα αποδεικνύεται τυχερή πόλη τα τελευταία χρόνια».
Το μαγαζί υπάρχει από το 1984, δηλαδή σχεδόν 37 χρόνια. Ο πατέρας του, Απόστολος Θεοδωρόπουλος, όπως εξηγεί ο Αλέξανδρος όλα αυτά τα χρόνια είχε «βγάλει» άλλες 5-6 φορές τον τυχερό αριθμό. Πριν τρία περίπου χρόνια θυμάται πως ο πρώτος αριθμός είχε δώσει πάλι 2 εκατ. ευρώ.
Για το ποιοι είναι οι Λαρισαίοι που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια, λέει πως πρόκειται για άνδρες κυρίως και πάνω από 60 ετών, ενώ αυτοί προτιμούν κυρίως τα Λαϊκά Λαχεία και το Σκρατς, τουλάχιστον στον χώρο τους.
Για το αν εμφανίζονται όταν κερδίζουν μεγάλα ποσά εξηγεί πως αυτό σπανίζει, καθώς επιλέγουν άλλη μέθοδο «συνήθως δεν εμφανίζονται, απλά τηλεφωνικά τους δίνουμε νούμερο επικοινωνίας με τα ελληνικά λαχεία που τον κατευθύνουν πώς θα κινηθεί. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας».
Και το ψάξιμο συνεχίζεται. Σε γραφεία, συρτάρια, τσέπες, ακόμα και σε... πλυντήρια. Όπως σ’ εκείνη την αλησμόνητη ταινία με τη Ρένα Βλαχοπούλου ως μια «Ελληνίδα στο χαρέμι».
Για ψαχτείτε...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass