Αλλαγή φωτιστικών κοινοχρήστων χώρων στον Δήμο Λάρισας

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2021 15:49

Είναι μια βέβαιη ανάγκη και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας και τα περιττά έξοδα στον Δήμο μας, όπως και σε κάθε ελληνικό δήμο, ενώ παράλληλα να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα από την άσκοπη και άστοχη

κατανάλωση ενέργειας ηλεκτρισμού χωρίς μάλιστα να έχουμε καλό φωτισμό στους κοινόχρηστους χώρους όπως συμβαίνει σήμερα στον Δήμο μας.
Ομόφωνα και σύσσωμα όλοι οι δημότες θα απαντούσαν καταφατικά στο ερώτημα αν χρειαζόμαστε ενεργειακή αναβάθμιση των φωτιστικών με αλλαγή τους σε LED. Συμφωνήσαμε μάλιστα όλο το Δημοτικό Συμβούλιο στην ιδέα να προχωρήσουμε στη διερεύνηση μιας σύμβασης για τον σκοπό αυτόν.
Ο Δήμος Λαρισαίων έχει περίπου 15.000 λάμπες-φωτιστικά που χρειάζονται ένα σχέδιο αλλαγής και αναβάθμισής τους ώστε να έχουμε καλύτερο φωτισμό και οικονομία. Πρέπει όμως να βρούμε τον καλύτερο τρόπο χρηματοδότησης της μεγάλης αυτής επένδυσης ώστε να σεβαστούμε απόλυτα κάθε ευρώ των συμπολιτών μας.
Πόσο κοστίζει η προμήθεια των φωτιστικών; Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί και να απαντηθεί σε μια μελέτη για μια ενδεχόμενη σύμβαση. Στη μελέτη σκοπιμότητας-βιωσιμότητας που έφερε η Οικονομική Επιτροπή εμφανίζεται μόνο ένα τεράστιο ποσό που πρέπει να αποπληρώσουμε στον ιδιώτη που θα κάνει την επένδυση.
Δεν γνωρίζουμε καν το αυτονόητο, το κόστος προμήθειας των υλικών! Θα παραγγέλναμε ποτέ κάτι χωρίς να γνωρίζουμε την τιμή αγοράς; Εμείς ως δημότες και δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζουμε πόσο κοστίζουν αυτά τα 15.000 φωτιστικά;
Στη μελέτη σκοπιμότητας βιωσιμότητας δεν το είδαμε αυτό και περιμένουμε σε επόμενο συμβούλιο να ενημερωθούμε οπωσδήποτε. Χωρίς να ξέρουμε το κόστος προμήθεια - αγοράς των υλικών πώς να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε σύμβαση; Τι θα κληθούμε να ψηφίσουμε οι δημοτικοί σύμβουλοι; Πώς θα καθοριστεί το κόστος επένδυσης;
Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη για την ορθότερη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών, πριν έρθει οποιαδήποτε σύμβαση προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση με όλα τα δεδομένα ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να ζημιωθούν τα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων.
Μάριος Ξηρομερίτης
Δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass