Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» από μια ...βλάβη!

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2021 15:05

Αργά χθες το απόγευμα αποκαταστάθηκε η βλάβη που εκδηλώθηκε σε κεντρικό, μεγάλο αγωγό

της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) στο ύψος του κυκλικού κόμβου κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου. Η βλάβη εκτιμάται πως εκδηλώθηκε λόγω παλαιότητας στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου, περιοχή όπου η ΔΕΥΑΛ έχει προγραμματίσει την αντικατάσταση του δικτύου από αμίαντο με καινούργιο και μάλιστα το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί η υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο.
Η βλάβη εκδηλώθηκε στις 17.30 προχθές το απόγευμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι γύρω δρόμοι και να απαιτηθεί μάλιστα η παρέμβαση του Τμήματος Τροχαίας, αστυνομικοί του οποίου διέκοψαν προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Γεωργιάδου.
Έτσι, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης, η οποία καθυστέρησε ωστόσο με αφορμή και τον εντοπισμό δικτύων φυσικού αερίου και οπτικών ινών.
Μάλιστα, από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώθηκε χθες ότι «θα πρέπει να σημειωθεί η μεγάλη δυσκολία που παρουσίαζε η εργασία αποκατάστασης της βλάβης εξαιτίας της ύπαρξης, ακριβώς πάνω από το σημείο της βλάβης, πλέγματος δικτύου οπτικών ινών και δικτύου αερίου δίπλα από την όδευση του αγωγού της ΔΕΥΑΛ. Δυστυχώς, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως για την επιλογή των οδεύσεων των δικτύων αυτών η ΔΕΥΑΛ δεν ερωτάται. Παρόλα αυτά η ΔΕΥΑΛ ανταποκρίθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός πολύ σοβαρού περιστατικού ζημιάς στο δίκτυό της με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, οχημάτων και προσωπικού, παράλληλα με τον περιορισμό στον ελάχιστο δυνατό βαθμό των καταναλωτών που θα αντιμετώπιζαν προβλήματα υδροδότησης.
Ενημερώνουμε επίσης πως για το εν λόγω τμήμα του δικτύου προβλέπεται πλήρης αντικατάστασή του εντός του δημοπρατηθέντος ήδη έργου αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης της συνοικίας του Αγ. Αθανασίου.
Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη και ασφαλή ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του χώρου εργασιών σε πλήρη λειτουργικότητα, θα επιθυμούσαμε την κατανόηση των συμπολιτών μας, επαγγελματιών και οδηγών, για την όποια όχληση προκλήθηκε εξαιτίας αυτού του έκτακτου συμβάντος» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.
Οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα, ενώ νωρίτερα αποκαταστάθηκε και η παροχή νερού. Η διακοπή ωστόσο της κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήματα οδών όπως η Μανωλάκη και η Γεωργιάδου, που αποτελεί και μια έξοδο της πόλης προς Τύρναβο, προκάλεσε κυκλοφοριακό φόρτο σε άλλες κεντρικές οδούς όπως η Κύπρου, η Παπαναστασίου και η Παναγούλη. Κατάσταση που επιδεινώθηκε με αφορμή και την αυξημένη κίνηση στην αγορά λόγω των ημερών, την προσωρινή στάθμευση οδηγών Ι.Χ. κ.λπ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass