Αυξημένη η κίνηση για βασιλόπιτες στη Λάρισα

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 10% Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΦΕΤΟΣ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2021 14:14

Παρά το γεγονός ότι οι φετινές γιορτές δεν θυμίζουν σε τίποτα τις περσινές και μοναχικές λόγω του εγκλεισμού, η πανδημία του κορονοϊού είναι ακόμη εδώ, μέτρα υπάρχουν, αλλά την ίδια ώρα ο κόσμος κυκλοφορεί ελεύθερα και έχει τη δυνατότητα να γιορτάσει με αγαπημένα του πρόσωπα.


Η κίνηση στα ζαχαροπλαστεία της πόλης και τους φούρνους είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των ημερών και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, καθώς είναι οι μέρες που επιλέγουν οι περισσότεροι να προμηθευτούν την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Βέβαια, τα ζαχαροπλαστεία εδώ και μέρες είναι επι ποδός για την ετοιμασία του πρωτοχρονιάτικου γλυκίσματος και μάλιστα οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα και οι αγορές από τις αρχές της εβδομάδας.
Ο πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών Λάρισας κ. Δημήτρης Κελεσίδης παραδέχεται στην «Ε» ότι φέτος η εικόνα είναι καλύτερη, καθώς ο κόσμος είχε και τη δυνατότητα να βγει, αλλά και να δεχτεί κόσμο στο σπίτι του. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, μπισκοτόσπιτα και σοκολατένιοι αγιοβασίληδες είχαν την τιμητική τους τα Χριστούγεννα. Για την Πρωτοχρονιά, οι παραγγελίες ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ αυξήθηκε και η κίνηση για αγορές γλυκών υπό τον φόβο νέων μέτρων. «Ο κόσμος φοβήθηκε μήπως υπάρξουν περιορισμοί και έσπευσε να προμηθευτεί τα γλυκίσματα που επιθυμεί για την Πρωτοχρονιά» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά τη βασιλόπιτα σημειώνει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση για πανετόνε (τύπος ιταλικού γλυκού ψωμιού που προέρχεται από το Μιλάνο).
Τέλος, όσον αφορά τις τιμές στη βασιλόπιτα, φέτος θα είναι τσιμπημένες περίπου 10%. «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια μικρή αύξηση όταν για εμάς οι αυξήσεις αγγίζουν το 35% σε πρώτες ύλες και ενέργεια. Προσπαθήσαμε να το συγκρατήσουμε όσο μπορούμε πιο χαμηλά. Φέτος η τιμή της βασιλόπιτας, ανά κιλό κυμαίνεται γύρω στα 15 με 16 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν στα 13 με 14 ευρώ» καταλήγει ο πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών. Μικρή ή μεγάλη, τσουρέκι ή κέικ, με σοκολάτα ή ζαχαρόπαστα, σπιτική ή αγορασμένη, η βασιλόπιτα θα κυριαρχήσει στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εξάλλου, η βασιλόπιτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης και η κοπή της μια στιγμή που ενώνει την οικογένεια και τους φίλους για τη νέα χρονιά!
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass