Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την σύνοδο του ΝΑΤΟ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2014 13:43 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:59

Την σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία καταγγέλλει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)– Γραμματεία Λάρισας, για τις «επικίνδυνες εξελίξεις που σηματοδοτεί.» Σε δελτίο τύπου, αναφέρει:

 «28 κράτη - μέλη, 27 κράτη - εταίροι του ΝΑΤΟ, ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Ιαπωνίας, αξιωματούχοι από τον ΟΗΕ και την ΕΕ θα είναι όλοι τους εκεί πανέτοιμοι για νέα πολεμικά σχέδια ενάντια στους λαούς, εξοπλίζοντας τη λυκοσυμμαχία για πιο γρήγορες επιδρομές σε ελάχιστο χρόνο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη». Σχεδιάζεται η «πιο γρήγορη και πιο ενεργή εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και η παραπέρα διείσδυση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων με τα αντίστοιχα ρωσικά μονοπώλια».

Η ΕΕΔΥΕ Γραμματεία Λάρισας καταγγέλλει και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή προς όφελος της ελληνικής αστικής τάξης, εμπλέκεται όλο και πιο επικίνδυνα για το λαό μας».

Καμία αναμονή και καμιά επανάπαυση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Απαιτείται η ένταση της πάλης του λαού και της νεολαίας συντονισμένα με το εργατικό - λαϊκό κίνημα για αποδέσμευση της χώρας μας έξοδο από ΝΑΤΟ - ΕΕ ως την τελική διάλυσή τους. Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να σταματήσει τώρα κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στους λαούς της ευρύτερης περιοχής και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη. Να επιστρέψουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων και να διακοπεί οποιαδήποτε στήριξη ή διευκόλυνση στην ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή. Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass