Ο «Διομήδης»… «φούσκωσε» τον Ελασσονίτη!

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2022 18:28

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Οι ισχυρές και συνεχείς βροχοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Διομήδης» από τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες της Δευτέρας στην ευρύτερη παρολύμπια περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας «ξύπνησαν» για τα καλά και «φούσκωσαν» τον Ελασσονίτη ποταμό.
Από τα ξημερώματα της Τρίτης και για αρκετές ώρες, ο ποταμός διερχόμενος μέσα από την πόλη της Ελασσόνας, παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα από τη συνηθισμένη της καθημερινότητας, ίσως εικόνα που προκαλεί δέος και …κάνεις συνειρμούς για τη δύναμη και το μεγαλείο της φύσης και του υγρού στοιχείου.
Μεγάλες ποσότητες νερού για πολλές ώρες διέσχιζαν με ορμή την κοίτη του ποταμού, για να καταλήξουν λίγες ώρες αργότερα στον Πηνειό. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν στο διάβα τους ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Χαρακτηριστικό είναι πως νωρίς το πρωί, σε κάποια σημεία της κοίτης, όπου η στάθμη είχε ανεβεί επικίνδυνα, τα νερά «απλώθηκαν» για λίγο και γύρω από το ποτάμι.
Για ακόμα μια φορά, ευτυχώς ο ορμητικός «φουσκωμένος» Ελασσονίτης δεν δημιούργησε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αφού από τις πρωινές ώρες τα καιρικά φαινόμενα ήταν σαφώς πιο ήπια, χωρίς έντονες βροχές, «βοηθώντας» να πέσει η στάθμη του νερού σε «κρίσιμα» σημεία της κοίτης του ποταμού.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί, κάτοικοι και περαστικοί, που «χάζευαν» για αρκετή ώρα και φωτογράφιζαν τα ορμητικά νερά του Ελασσονίτη ποταμού, που …«πλημμύρισαν» ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κάποιοι ηλικιωμένοι και μεσήλικες ξαναθυμήθηκαν τη φοβερή «κατεβασιά» του Ελασσονίτη ποταμού, το 1969 (…πριν 53 χρόνια), τότε που τα ορμητικά νερά διέλυσαν την τότε σιδερένια γέφυρα!
Ανάλογη εικόνα παρουσίασε χθες και το ποτάμι της γειτονικής Τσαριτσάνης, με μεγάλες ποσότητες νερού να διέρχονται για ώρες από την κωμόπολη.
ΛΑΣΥ: ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ
Η «ΛΑΣΥ» Ελασσόνας σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Μόλις βρέχει μένουμε από ρεύμα, μόλις φυσάει το ίδιο», αυτό ως παράπονο εκφράζεται μόνιμα από τους κατοίκους της Δολίχης και του Λιβαδίου.
Είναι μια μόνιμη από ό,τι φαίνεται κατάσταση και αφορά όλη τη δραστηριότητα της ζωής από οικιακές συσκευές και τον φωτισμό ως τις αγροτικές εργασίες. Από προχθές βράδυ η διακοπή ρεύματος με την έναρξη της βροχής διήρκησε όλη μέρα και συνεχίζεται. Σε άλλες περιοχές του Δήμου παρατηρήθηκαν συνεχόμενες διακοπές.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας στέκεται αλληλέγγυα στην αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης, των οδηγιών της ΕΕ για απελευθέρωση της ενέργειας.
Καλούμε την Τοπική Διοίκηση να σταθεί συμπαραστάτης στις ανησυχίες των κατοίκων και να διεκδικήσει άμεσα αποκατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου και των προβληματικών υποδομών που προκαλούν τις συχνές διακοπές.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας θεωρεί πως πρέπει να αποτελέσει το ζήτημα των διακοπών ηλεκτροδοτήσεων σε συνδυασμό με τις διεκδικήσεις για φθηνό ρεύμα, μέτρων προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα, υπόθεση του κινήματος των αγροκτηνοτρόφων, των εργαζομένων, των γυναικών και της νεολαίας της επαρχίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass