Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2022 15:02

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»:
Βρέθηκε η 41χρονη γυναίκα που είχε εξαφανιστεί από τη Χάλκη
«ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ»

Εντοπίστηκε αργά χθες βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» η Αντωνία Μπλάνα, 41, ετών

η οποία είχε εξαφανιστεί στις 3 Ιανουαρίου από τη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ. Η 41χρονη, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι καλά στην υγεία της. «To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Αντωνία Μπλάνα και την οικογένειά της για οτιδήποτε χρειαστεί. Σημειώνεται πως νωρίτερα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ανακοινωθεί πως στις 3 Ιανουαρίου 2022 εξαφανίστηκε από τη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ, η Αντωνία Μπλάνα, 41 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Μπλάνα Αντωνίας, προχθές 17 Ιανουαρίου και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικης κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, καθώς ενδέχονταν να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θα έθεταν τη ζωή της σε κίνδυνο. Η Μπλάνα Αντωνία, εύσωμη, με ύψος 1,74 μ. και μακριά ξανθά μαλλιά είχε τατουάζ έναν μικρό σκορπιό στον αριστερό ώμο, φορούσε γυαλιά μυωπίας, ενώ δεν έγινε γνωστό τι φορούσε την ημέρα της εξαφάνισης.  Για τον εντοπισμό της «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε στη δημοσιότητα ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές όλο το 24ωρο στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες - 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app όπου υπήρχε ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνισή της. Στη σχετική ανάρτηση τονίζεται πως: «Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός ατόμου, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας, είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/».

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η έκθεση ελέγχου ΑΣΕΠ για το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ενημέρωση-συζήτηση επί της «Έκθεσης επιθεώρησης ελέγχου ΑΣΕΠ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Δ.Ω.Λ.) με αντικείμενο τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ΣΟΧ 1 και 2 του 2019 του φορέα» θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ., μετά από αίτημα των παρατάξεων «Λάρισα Μπροστά», «Πρωτοβουλία Αξιών για τη Λάρισα», «Ορμή Ανανέωσης» και «Λαρισαίων Κοινόν». Στην ίδια συνεδρίαση θα ακολουθήσει ορισμός θεσμοθετημένων Επιτροπών του Δήμου Λαρισαίων, για το έτος 2022.

 

Δωρεάν μαθήματα υπολογιστών για ηλικιωμένους
ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Το “Πανεπιστήμιο των Πολιτών” του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου, ξεκινά νέο κύκλο του προγράμματος εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, για άτομα της τρίτης ηλικίας με τίτλο «Μάθε παππού μου facebook». Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της νόσου Covid-19, αυξήθηκε η ανάγκη απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων, ιδιαίτερα από τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Συμβάλλοντας στη στήριξή τους, ο Δήμος Λαρισαίων συνεχίζει τη λειτουργία του επιτυχημένου προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 700 πολίτες. Τα μαθήματα θα γίνονται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών-Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (οδός Αιόλου, συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου). Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος, όπου θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, έχει το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα στελέχη των ΚΑΠΗ. Για την παρακολούθηση των διά ζώσης μαθημάτων απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Γ’ ΚΑΠΗ, τηλ. 2410-233.430 ή στο Τμήμα Διά Βίου Μάθησης και ώρες 08:00-14:00: Τηλ.: 2410-680.249, 2410-680.250. Ταχ. Διεύθυνση: Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος Email: learning-city@larissa.gov.gr

 

 Ψηφίζεται σήμερα ο προϋπολογισμός του Δήμου Φαρσάλων

Ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός του Δήμου Φαρσάλων για το οικονομικό έτος 2022, σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 18:30 με τηλεδιάσκεψη.
Αναλυτικά, στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί η έγκριση ή μη του Προϋπολογισμού, καθώς και η έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου, οικον. έτους 2022.


Διαδικτυακή σύσκεψη της Ενωσης Γονέων- Κηδεμόνων Λάρισας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας καλεί εκτάκτως σε διαδικτυακή σύσκεψη όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων Λάρισας, αλλά και κάθε γονέα ξεχωριστά, αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, προκειμένου να συντονιστεί δράση ώστε τα σχολεία να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με μέτρα ασφαλείας και όχι λειτουργώντας ως χώροι υπερμετάδοσης του ιού.

 

 Δέχεται ευχές o Αθ. Νασιακόπουλος

Ευχές για την ονομαστική του εορτή θα δεχθεί σήμερα ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο στη Νίκαια από το τέλος της Θείας Λειτουργίας και μέχρι τις 12:30 μ.μ.

 

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ανάβρας Αγιάς

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στην Ανάβρα Αγιάς, όπου σήμερα το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον ιερέα π. Νικόλαο Κιούση, ενώ χθες το απόγευμα, στις 5:30, εψάλη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν με τα μέτρα που προβλέπονται λόγω της πανδημίας.

 

Βράβευσαν παιδιά που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η καθιερωμένη βράβευση παιδιών των μελών του Συλλόγου Υπαλλήλων Δασικών Υπηρεσιών ν. Λάρισας, που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, φέτος έγινε με διαφορετικό τρόπο. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, παρά μόνο παραδόθηκαν οι αναμνηστικές πλακέτες, οι οποίες συνοδεύονται από συμβολικό χρηματικό ποσό και επιδόθηκαν στους γονείς μέλη του Συλλόγου. Τα βραβεία επέδωσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Μιχαήλ και Νικόλαος Δαρδιώτης. Για το έτος 2020: Οι επιτυχόντες (σε παρένθεση οι γονείς-μέλη του Συλλόγου) είναι οι ακόλουθοι: Γκουγκουλιά Χαρίκλεια (Απ. Γκουγκουλιάς), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλοσοφίας. Δάσσιος Δημήτριος (Χρ. Δάσσιος), Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Δαρδιώτης Μάριος - Ιωάννης (Νικ. Δαρδιώτης), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Τεχνολογίας, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Δαρδιώτη Παρασκευή-Χαρίκλεια (Νικ. Δαρδιώτης), Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης, Σχολή Καλών Τεχνών Κινηματογράφου. Μπαντής Λάμπρος (Φωτεινή Νταλαμπύρα), Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης, Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Παππά Αλεξάνδρα (Κων Παππάς), Πανεπ. Θεσσαλίας, Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Σαμαράς Χρήστος (Γεωργία Νούλα), Παν. Κρήτης, Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Για το έτος 2021: Αναστόπουλου Ευαγγελία - Μαρία (Χρ. Αστόπουλος), Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Νομικής. Μπαντή Μαρία (Φωτεινή Νταλαμπύρα), Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης. Μανούσος Πέτρος (Χρυσούλα Γιαννούλη), Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, Σχολή Πλοιάρχων. Παπαδοπούλου Ιωάννα (Ανθούλα Γκαρέλη), Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης, Τμήμα Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών. Στεργίου Χαρίλαος (Όλγα Μπαϊράμη), Πανεπ. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογίας-Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τίρχα Γεωργία (Πρόδρομος Τίρχας), Πανεπ. Θεσσαλίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών-Τμήμα Γεωπονίας.

 

Κοπή πίτας σε υπαίθριο χώρο
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

Κοπή πίτας σε υπαίθριο χώρο και με στόχο να συγκεντρωθούν είδη προσωπικής φροντίδας για να παραδοθούν σε έγκλειστους καταστημάτων κράτησης, θα πραγματοποιήσει φέτος η Ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες». Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 22 Ιανουαρίου και ώρα 5.30 μ.μ. στην πλατεία «Αλησμόνητων Πατρίδων» (Αμμοχώστου και Επισκοπής, συνοικία Αβέρωφ). Όπως ανακοίνωσε η Ένωση: «Φέτος αυτή η εκδήλωση θα έχει τρεις ιδιαιτερότητες: α) θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο λόγω των υγειονομικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του Covid–19, β) επιχειρώντας μέσα από πράξεις αλληλεγγύης να ζεστάνουμε τις ψυχές ανθρώπων ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας, τιμάμε και αγκαλιάζουμε άπορους και έγκλειστους στη Φυλακή Λάρισας, γ) στο πλαίσιο αυτό κόβουμε την πίτα μας μαζί με τον τοπικό Σύλλογο «Διέξοδος για την αντεγκληματική πολιτική, τον σωφρονισμό και την επανένταξη», ο οποίος επικεντρώνεται σε δράσεις αλληλεγγύης για την επανένταξη των έγκλειστων. Σας καλούμε να προσφέρετε είδη προσωπικής φροντίδας (ξυραφάκια, αφροί ξυρίσματος, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια κ.ά.) σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την αγάπη μας».

 

Απευθείας καταχώριση ληξιαρχικών πράξεων από τα Προξενεία
ΤΕΛΟΣ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έθεσε σε λειτουργία το νέο σύστημα απευθείας καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων, καθώς και έκδοσης αντίστοιχων πράξεων από τα ελληνικά Προξενεία ανά τον κόσμο, για τους Έλληνες του εξωτερικού. Με τον τρόπο αυτόν επιλύεται ένα χρόνιο ζήτημα που ταλαιπωρούσε για καιρό τους Έλληνες του εξωτερικού, καθώς ουσιαστικά καταργείται η υποχρέωση που ίσχυε μέχρι πρότινος για μεταγραφή των ληξιαρχικών πράξεων στο Ειδικό Ληξιαρχείο του Υπουργείου Εσωτερικών, γεγονός που, εξαιτίας και της πανδημίας, είχε δημιουργήσει σώρευση χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις. Πλέον, οι υπάλληλοι των Προξενείων καταχωρούν απευθείας στο αναβαθμισμένο «Μητρώο Πολιτών» τις ληξιαρχικές πράξεις που υποδέχονται και στη συνέχεια οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν από το gov.gr το αντίστοιχο πιστοποιητικό. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκπαίδευση εκατοντάδων υπαλλήλων των προξενικών αρχών προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν το νέο σύστημα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass