Εμβόλια και στα ιδιωτικά ιατρεία

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-11 ΧΡΟΝΩΝ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2022 15:02

Ξεκινούν από σήμερα οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 5-11 χρόνων και στα πιστοποιημένα ιδιωτικά παιδιατρικά ιατρεία με το εμβόλιο της Pfizer (παιδιατρική μορφή).


Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ανακοίνωσε χθες τον κατάλογο των συμβεβλημένων παιδιάτρων για τον σκοπό αυτόν με το σύστημα των εμβολιασμών, ενώ βρίσκεται ήδη αναρτημένος μαζί με τα ιδιωτικά εμβολιαστικά ιατρεία εφήβων και ενηλίκων στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.isli.gr), καθώς και στο www.emvolio.gov.gr. Έτσι οι γονείς μπορούν να επιλέξουν και να επικοινωνήσουν απευθείας το παιδιατρικό εμβολιαστικό ιατρείο που επιθυμούν και να κάνουν γρήγορα με παιδιατρική κάλυψη και ασφάλεια το εμβόλιο στα παιδιά τους. Το εμβόλιο γίνεται σε 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων, ενώ παιδιά που ήδη έχουν κάνει την 1η δόση σε κρατικό εμβολιαστικό κέντρο μπορούν να συνεχίσουν τη 2η δόση σε ιδιωτικό παιδιατρικό.
Το εγχείρημα αυτό, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος, θα βοηθήσει αφενός μεν την ταχύτερη εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών, που τόσο απαραίτητη είναι τη δεδομένη αυτή στιγμή της πανδημίας, αφετέρου δε θα αποσυμφορήσει το Παιδιατρικό Εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ), εξοικονομώντας προσωπικό προς όφελος της Παιδιατρικής Κλινικής που είναι υποστελεχωμένη, ενώ θα παράλληλα θα σταματήσει η ταλαιπωρία των γονιών που κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό ακόμα και σε όμορους νομούς.
Υπενθυμίζεται πως οι εμβολιασμοί εφήβων 12-17 χρόνων και ενηλίκων (ιατρείο και κατ’ οίκον) συνεχίζονται κανονικά στα ήδη λειτουργούντα ιδιωτικά εμβολιαστικά κέντρα για όλες τις δόσεις (1η, 2η και 3η στους άνω των 18 χρόνων).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass