Αρχισαν καταλήψεις σε σχολεία της Λάρισας

*ΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΠΑΛ ΕΒΑΛΑΝ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ * ΠΤΩΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ *ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΕΑ SELF TESTS ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2022 19:06

Μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη των σχολείων και παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα κορονοϊού σημειώνουν πτωτική πορεία, η Λάρισα μπήκε στον χορό των καταλήψεων.

Χθες τρεις σχολικές μονάδες τελούσαν υπό κατάληψη και συγκεκριμένα το 12ο Γυμνάσιο, τα 1ο και 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, με αιτήματα που σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκο Ζέρβα έχουν να κάνουν τόσο με το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται όσο και με άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την Τράπεζα Θεμάτων και την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Δυστυχώς, σε δύσκολη θέση βρέθηκαν και οι μαθητές του 8ου Λυκείου Λάρισας που υποχρεώθηκαν σε τηλεκπαίδευση καθώς δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εξαιτίας της κατάληψης του 12ου Γυμνασίου με το οποίο συστεγάζονται. Οι μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη μπήκαν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, ενώ όσοι δεν παρακολουθούν θα χρεώνονται απουσίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και στο μαθητικό δυναμικό, ο διευθυντής ΔΔΕ Λάρισας σημειώνει ότι είναι μειωμένα σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα, έχουν προσληφθεί αρκετοί αναπληρωτές και δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στην αναπλήρωση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω κορονοϊού. «Η εικόνα που έχουμε αυτή την εβδομάδα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη. Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους. Εάν συνεχίσουμε έτσι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους αναπληρωτές για να καλύψουμε άλλες ανάγκες και αυτό θα μας βοηθήσει πολύ» σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη διαδικτυακή σύσκεψη με Συλλόγους Γονέων για προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προστασίας. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ SELF TESTS ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προμηθευθούν από σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.
Υπενθυμίζεται ότι:
- Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.
- Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
- Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
-Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για Covid-19.
-Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής. H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/-τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν τη Σχολική Κάρτα για Covid-19.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass