ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΑΣ

Τίμησαν τον εθελοντισμό

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2014 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:02

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς και οι κ. Ιωάννης Μανίκας, Ηλίας Ράικος και Ιωάννης Μπαρτζιώκας ήταν αυτοί που βραβεύτηκαν φέτος στις θεσμοθετημένες, πια, βραβεύσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς στο περιθώριο των εκδηλώσεων του Αγιώτικου Πανηγυριού και της Γιορτής Μήλου.

Τα βραβεία, αναγνώριση πράξεων εθελοντισμού και προσφοράς προς τον τόπο για τα τιμώμενα πρόσωπα, παρέδωσε ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος δήλωσε «Ήταν πολύ δύσκολα αυτά τα τρισήμιση χρόνια που περάσαμε στο τιμόνι του Δήμου Αγιάς και είναι σίγουρο πως ότι καταφέραμε το καταφέραμε χάρη στη συμπαράσταση και βοήθεια όλων. Εμείς πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή και πιστεύουμε στη δύναμη των πολιτών. Επενδύσαμε και επενδύουμε στην αγνή και άδολη προσφορά. Γνωρίζουμε πως μπορούμε να εμπιστευθούμε τον εθελοντισμό, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει σημασία το μέγεθος της προσφοράς, αλλά η θέληση για προσφορά. Ευχαριστούμε θερμά τους βραβευθέντες, όπως ευχαριστούμε και τον καθένα δημότη ξεχωριστά για κάθε πολύτιμη βοήθεια που μας δίνει. Θα ήθελα να διαμηνύσω ταυτόχρονα προς όλες τις κατευθύνσεις, πως όσες κακόπιστες κριτικές και να δεχόμαστε, όσες προσπάθειες και να γίνονται προκειμένου να αποτρέψουν την εθελοντική συμμετοχή των πολιτών, εμείς θα επιμείνουμε. Γιατί μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα».

Πρώτος βραβεύτηκε ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς. Πρόκειται για έναν σύλλογο που αριθμεί 250 εγγεγραμμένα μέλη. Ενδιαφέρεται για τη γυναίκα της τοπικής κοινωνίας και τα προβλήματά της. Προσφέρει κίνητρα και ενδιαφέροντα μέσα από προγράμματα και εκπαιδευτικές εκδρομές, επιδιώκει να επιμορφώσει και να ψυχαγωγήσει τις γυναίκες του τόπου. Επίσης, με πράξεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη και με δραστηριότητες συμβάλλει ώστε να κρατείται η κοινωνία ζωντανή και δραστήρια.

Εκ μέρους όλων των μελών του συλλόγου, το βραβείο παρέλαβαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ήτοι η πρόεδρος Βαϊτσα Παπακώστα, η αντιπρόεδρος Μάρω Μπαρμπάτση, τα μέλη Αντωνία Δανιήλ, Ρούλα Λύγδα, Βαγγελίτσα Αρμέντζιου, Πόπη Κοκκάλα και Σταυρούλα Καλογήρου, αλλά και η απερχόμενη πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Ντελή. Η κ. Παπακώστα ευχαρίστησε για την τιμή, ευχήθηκε στον δήμαρχο και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο καλή θητεία και υποσχέθηκε κάθε βοήθεια από μέρους των γυναικών για το καλό, όπως είπε, του τόπου.

Της βράβευσης του Συλλόγου Γυναικών ακολούθησε εκείνη του κ. Μανίκα, σμηνάρχου ιπταμένου εν αποστρατεία, ο οποίος υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης σε αρκετές μονάδες και σε όλους τους μεγάλους σχηματισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας και στο ΓΕΕΘΑ, και εκπαιδεύτηκε σε οχτώ σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων,του εσωτερικού και του εξωτερικού. Πέταξε με εννιά διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών και ελικοπτέρων και συμπλήρωσε 4.500 ώρες πτήσεων. Του απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής και ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα, για την επίδειξη αρετής, αναγνώρισης και επιβράβευσης εξαίρετων προς την πατρίδα υπηρεσιών. Επίσης, του απονεμήθηκαν, το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ και Β’ τάξεως για την εξαιρετική ικανότητα στη διοίκηση και οργάνωση των μονάδων του, το παράσημο Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ και Β’ τάξεως, η Διαμνημόνευση Υπηρεσίας σε Επιτελείο και ο Έπαινος Ασφάλειας Πτήσεων. Ακόμη, ανακηρύχθηκε από τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, Μέγας ευεργέτης και Κτήτορας της Εκκλησίας, και του απονεμήθηκαν δύο φορές ευχαριστήρια μετά Διπλώματος και με Πιτάκιο, η μεγαλύτερη τιμή, ο Χρυσός Σταυρός της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Είναι συγγραφέας, καθώς και ιδρυτής, πρόεδρος και μέλος έντεκα Συλλόγων, Επιτροπών και Οργανώσεων. Κατά την τελευταία δεκαετία, ως πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου και Διαχειριστικής – Διοικητικής Επιτροπής, ανήγειρε στο Γερακάρι Αγιάς τον ιερό ναό του Αγίου Συμεών, στην κορυφή του Αετολόφου Αγιάς τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και ανακαίνισε στο Βαθύρεμα Αγιάς τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, υλοποιώντας τον βίο του Αγίου Συμεών, σύμφωνα με τον βιογράφο του. Επίσης, με έρευνά του, συγκέντρωσε στοιχεία, τεκμηρίωσε, αναγνώρισε, και καθιερώθηκε εν συνεχεία ως ημέρα απελευθέρωσης της πόλης της Αγιάς από τους Τούρκους η 1η Σεπτεμβρίου 1881. Εντόπισε τις οικογένειες και συγκέντρωσε τα ονόματα των 63 Αγιωτών που έπεσαν στο μέτωπο της Αλβανίας την περίοδο 1940 – 41 και με εισήγησή του, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, η ανέγερση μνημείου προς τιμήν των. Εξέδωσε πέντε βιβλία, ιστορικού και θρησκευτικού περιεχομένου που αναφέρονται στην περιοχή της Αγιάς. Τέλος, σε ημερίδα που οργανώθηκε στην Αγιά, παρουσίασε την πολύχρονη έρευνά του και τεκμηρίωσε μέσα από τα κείμενα αρχαίων ιστορικών συγγραφέων ότι ο Ασκληπιός γεννήθηκε στο Δώτιον Πεδίον.

Ο κ. Μανίκας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή που του έγινε δηλώνοντας «Για μένα εθελοντισμός είναι αλληλεγγύη, προσφορά, χρέος, αγάπη, και η επιθυμία να προσφέρεις καθημερινά στάση ζωής. Με την αναγνώριση αυτή μου δίνετε δύναμη να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο προσφέροντας ότι μπορώ για το καλό αυτού του τόπου».

Τέλος, βραβεύτηκαν οι Ηλίας Ράικος και Ιωάννης Μπαρτζιώκας για την εθελοντική συντήρηση και λειτουργία της ράμπας των αναπήρων στη Βελίκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass