Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο Τ. Παπαδήμας

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επί σειρά ετών αυτοδιοικητικός σε Τύρναβο και Νομαρχία -Μέλος της ιστορικής πρώτης 11άδας της ΑΕΛ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2022 17:05

Σε ηλικία 80 ετών απεβίωσε χθες το πρωί ο Τυρναβίτης έμπορος και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπαδήμας.

Ο Τάκης Παπαδήμας, που τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, υπήρξε επί σειρά ετών αυτοδιοικητικός. Τόσο ως δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου στην παράταξη του Στέλιου Τουρβάτσιου την τετραετία 1986-1990 όσο και ως νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας στην παράταξη του Γιάννη Φλώρου στην τετραετία 1995-1999, ενώ πλούσια υπήρξε και η συνδικαλιστική του δραστηριότητα καθώς υπήρξε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου και επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ στο Εμπορικό Επιμελητήριο επί προεδρίας του Δημήτρη Γκουντόπουλου, αλλά και της διοίκησης της ΕΠΣΛ.
Πολιτικά δραστηριοποιήθηκε και διακρίθηκε με τη δράση του στον χώρο του ΠΑΣΟΚ με σημαντικές θητείες τόσο στο Επαρχιακό Γραφείο Τυρνάβου όσο και επί σειρά ετών στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.
Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε αθλητής στον χώρο του ποδοσφαίρου και παίκτης της Ανάπλασης Τυρνάβου, ενώ αποτέλεσε μέλος της ιστορικής πρώτης 11άδας της ομάδας της ΑΕΛ το 1964 (στη φωτ. από τους όρθιους ο πρώτος δεξιά).
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 11 σήμερα το πρωί από τον ναό της Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο, ενώ η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον ναό από τις 10.30 το πρωί.
Με αφορμή τον θάνατο του Τ. Παπαδήμα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε συλλυπητήριο μήνυμά της σημειώνει πως «αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη έναν αφοσιωμένο σύντροφο, έναν αυθεντικό δημοκράτη, έναν υπέροχο φίλο, τον Τάκη Παπαδήμα.
Ο Τάκης υπηρέτησε την πόλη του, τον νομό του, αλλά και τη χώρα, προσφέροντας τη δύναμή του, μέσα από τους αγώνες του για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την καλύτερη ζωή, για όλους.
Στήριξε με πάθος τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και έδινε το «παρών» πάντα στις επάλξεις. Αγωνίστηκε σκληρά για να μετουσιωθούν τα οράματά μας, σε πράξη και ουσία ζωής. Σε όποιο πόστο και αν θήτευσε, τόσο της δημοτικής, νομαρχιακής όσο και της τοπικής αρχής, έδινε τον καλύτερo εαυτό του, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό σε όλη την κοινωνία του Τυρνάβου, αλλά και ευρύτερα του νομού Λάρισας.
Χαρακτηριστικό και ενδεικτικό της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του, ότι εκτός από την ενασχόληση με τα κοινά, διέπρεψε και ως ποδοσφαιριστής και μάλιστα με ένδοξη πορεία στην ομάδα της ΑΕΛ, αλλά πολύ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και μετέπειτα ως μέλος της ΕΠΣΛ.
Ο καλός λόγος, ήταν ο λόγος που κυριάρχησε για τον Τάκη τον πολιτικό, τον Τάκη τον σύμβουλο, τον Τάκη τον ποδοσφαιριστή, μα πάνω από όλα τον Τάκη ως Άνθρωπο.
Μια φυσιογνωμία με ήθος και αξίες, ένας φωτεινός άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα και ήσυχη ψυχή, που άφησε μεγάλη παρακαταθήκη στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ως ιστορικό στέλεχος.
Η ζωή του είναι για μας, ένας σίγουρος οδηγός στον οποίο θα ανατρέχουμε πάντα, για συμβουλές και καθοδήγηση.
Τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Δικός μας, πάντα. Καλό ταξίδι!».
* Η Ν.Ε. Λάρισας και η Δ.Ο. Τυρνάβου του Κινήματος Αλλαγής, με ψήφισμά της «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη, για την απώλεια του συντρόφου Τάκη Παπαδήμα.
Ενός σπάνιου ανθρώπου και συνοδοιπόρου στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Ο Τάκης, ενεργό μέλος της κοινωνίας, υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου και ως νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας.
Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των μελών του Εμπορικού Επιμελητηρίου ως μέλος της Διοίκησης όπως επίσης και για την καλυτέρευση των συνθηκών στον αθλητισμό της Λάρισας ως μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΛ.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και τους πολυπληθείς φίλους και συντρόφους του. Καλό παράδεισο σύντροφε Τάκη!».
* Τέλος η Αθλητική Ένωση Λάρισας «με θλίψη αποχαιρετά τον Τάκη Παπαδήμα που «έφυγε» από κοντά μας, μετά από χρόνια προβλήματα υγείας.
Ο Τάκης Παπαδήμας αποτέλεσε μέλος της ιστορικής πρώτης 11άδας της ομάδας το 1964. Προερχόταν από την Ανάπλαση Τυρνάβου και ήταν η αιχμή του δόρατος της επίθεσης της ΑΕΛ, σημειώνοντας 17 γκολ. Στη συνέχεια επέστρεψε στον Τύρναβο και συγκεκριμένα στην Α.Ε. Τυρνάβου. Μετά την αθλητική του καριέρα, ο Τάκης Παπαδήμας επέδειξε πλούσια αυτοδιοικητική και εμπορική δράση, υπηρετώντας σε διάφορες θέσεις, όπως δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος διοίκησης Επιμελητηρίου και ΕΠΣΝΛ. Η αθλητική και κοινωνική του προσφορά υπήρξε σημαντική και ήταν αγαπητός στον λαό τόσο του Τυρνάβου όσο και της Λάρισας.
Αν και νομοτελειακό, είναι λυπηρό να φεύγουν ένας ένας οι πρώτοι ήρωες της ΑΕΛ μας. Θα τους θυμόμαστε πάντα με αγάπη και τιμούμε τη μνήμη και την προσφορά τους. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass