Θέρισε το ψύχος...

* ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2022 21:01

Ισχυρό κύμα ψύχους «θέρισε» χθες τη Λάρισα, αν και η μέρα ήταν ηλιόλουστη μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες.


Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, βρίσκονται σε επιφυλακή με μηχανήματα και αλάτι, για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, προβλέπεται να εξελιχθούν αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Ελπίς».
Όπως δήλωσε στην «Ε», ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Αλεξούλης, ο Δήμος έχει προμηθευτεί περί τους 130 τόνους αλάτι, εκ των οποίων κάποιες ποσότητες έχουν διατεθεί σε Νοσοκομεία της Λάρισας, σε σχολεία και στην Αστυνομία, ενώ μέριμνα έχει ληφθεί και για τη διάθεση αλατιού σε πολίτες.
Σε ετοιμότητα είναι οχήματα και εκχιονιστικά μηχανήματα υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και μηχανήματα ιδιωτών.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ
Μετά τον «Διομήδη», ο Δήμος Τεμπών συνεχίζει να είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της νέας κακοκαιρίας, με βασικά χαρακτηριστικά της τις χιονοπτώσεις και τον παγετό.
Ως εκ τούτου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται στις επάλξεις, αν και χθες δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στα όρια αρμοδιότητάς του.
Εξάλλου προχθές μηχανήματα του Δήμου καθάρισαν τους δρόμους κοινοτήτων όπου εκδηλώθηκε χιονόπτωση και συγκεκριμένα στη Σπηλιά και στην Καλλιπεύκη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, για την αντιμετώπιση καταστάσεων επικινδυνότητας λόγω παγετού στους δρόμους, έγινε προμήθεια 90 τόνων αλατιού, μέρος του οποίου διανεμήθηκε σε ορεινά χωριά, καθώς και σε έδρες δημοτικών ενοτήτων του όπως στο Συκούριο, στους Γόννους, στο Μακρυχώρι στον Πυργετό κ.ά.
Μέριμνα έχει ληφθεί και για την προμήθεια αλατιού που θα χρειαστούν σχολικές μονάδες.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Με τις πρώτες νιφάδες χιονιού να πέφτουν χθες προς τις μεσημεριανές ώρες στα χωριά Αχίλλειο και Καλαμάκι, ο Δήμος Κιλελέρ, ήταν έτοιμος να παρέμβει για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαζόταν.
«Στο πόδι» ήταν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, αν και η μέρα κύλησε ομαλά, καθώς δεν σημειώθηκαν προβλήματα.
Άλλωστε πρόκειται για έναν δήμο ο οποίος βρίσκεται ήδη σε κατάσταση συναγερμού, από το «χτύπημα» του προηγούμενου κύματος κακοκαιρίας «Διομήδης», όπου δοκιμάστηκε με πλημμυρικά φαινόμενα.
Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς», η οργάνωση ήταν ανάλογη με τα φαινόμενα που προβλέπεται να εκδηλωθούν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην «Ε» η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ, Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη, εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών, εθελοντές αγρότες για τη χρήση «μαχαιριών εκχιονισμού» και μια μεγάλη δύναμη υπαλλήλων υπηρεσιών που συνδράμουν στην Πολιτική Προστασία, ήταν σε ετοιμότητα και θα συνεχίσουν να είναι σε επιφυλακή, μέχρι τη λήξη τη κακοκαιρίας. Μεταξύ αυτών, επτά γκρέιντερ (δύο του Δήμου Κιλελέρ και πέντε ιδιωτών), μία αλατιέρα, 15 εκχιονιστικά (μαχαίρια), τέσσερα φορτηγά κ.ά.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, πέντε γκρέιντερ βρίσκονται αντίστοιχα στις έδρες των πέντε δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Κιλελέρ, με στόχο την άμεση παρέμβαση.
Τέλος, ο Δήμος έχει προχωρήσει και στην προμήθεια αλατιού (περί τους 30 τόνους) για τις ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν από τον παγετό. Εχουν κληθεί να παραλάβουν αλάτι διευθυντές σχολείων του Δήμου και πολίτες.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κιλελέρ αναφέρει πως: «Για τις ανάγκες αποχιονισμού των σημείων πρόσβασης των οικιών και των πεζοδρομίων, όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προμηθεύονται αλάτι από τα εξής σημεία: τον αύλειο χώρο του αμαξοστασίου Νίκαιας, στο υπόστεγο έναντι αποθηκών ΕΑΣ, Πλατύκαμπος, στον χώρο έναντι γηπέδου Κιλελέρ.
Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας όλο το 24ωρο:
-Αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας: Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη 6946-505.570 και 6995-769.308.
-Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νίκαιας - Κραννώνα: Αντώνης Ρεντζιάς 6986-386.656 και 6974-096.101.
-Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλατυκάμπου Ιωάννης Κουκούτσης 6946-124.441.
-Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αρμενίου - Κιλελέρ Ιωάννα Πινάκα 6972-895.492. Αρμόδια υπάλληλος Αναστασία Σταμάτη 6977-243.025».
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε χθες ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, έχει ως εξής:
- Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων, μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στο τμήμα του οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε., από τη χ/θ 322+730 (όρια νομού Λάρισας - νομού Μαγνησίας) έως τη χ/θ 400+265 (όρια νομού Λάρισας - νομού Πιερίας). Της απαγόρευσης, εξαιρούνται όσα οχήματα έχουν τελικό προορισμό μέχρι και την πόλη της Λαμίας.
- Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης, στα ακόλουθα σημεία:
στην επαρχιακή οδό Ελάφου-Σκλήθρου, από 1ο έως 4ο χλμ. επ. οδού Ανατολής - Μεγαλόβρυσου, στην επ. οδό Αγιάς - Μελιβοίας, στην επ. οδό Αγιάς - Μεγαλόβρυσου.
- Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, στο εξής σημείο: 3ο χλμ. Αμπελώνα - Δελερίων του Δήμου Τυρνάβου.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass